Száznál is több migráns akart bejutni az országba

A legtöbb intézkedés a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon történt.

Forrás: police.hu2021. 09. 28. 8:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök hétfő este Gara térségében 13 határsértőt, Csátalja közelében 21 külföldit tartóztattak fel.

Kedd éjjel pedig Madarasnál újabb 10, Vaskútnál szintén 10 migránssal szemben intézkedtek – írja a police.hu.

A csoportok tagjai minden esetben szír állampolgárnak vallották magukat.

A egyenruhások kedden az M86-os számú autóút 90-es kilométerszelvényében, Vát térségében állítottak meg egy magyar rendszámú autót, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A sofőrön kívül a gépkocsiban öt személy utazott, akik szír és iraki állampolgárnak mondták magukat – olvasható a portálon

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei kedd éjszaka két csoportban 44 illegális migránst tartóztattak fel Mórahalom és Szeged közigazgatási területén. A csoportok tagjai közül nyolcan szomáliai, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat.

Szintén Mórahalom közigazgatási területén a rendőrök ellenőriztek egy osztrák rendszámú autót, amit egy német menekült útlevéllel rendelkező szír állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül további két fő tartózkodott, akik szintén szír állampolgárnak vallották magukat. A sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – írják.

Valamivel később a járőrök Üllés külterületén igazoltattak egy magyar rendszámú autó, amit egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. A járműben 19 illegális migránst találtak. A csoport tagjai közül öten palesztin, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat. 

A rendőrök a férfit előállították és embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás. 

Borítókép: határsértők Bács-Kiskun megyében (police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.