Szigetszentmiklós: a polgármester bukhat, a Gyurcsány-párt befutó lehet

Hiába látszott nyár elején letisztulni Szigetszentmiklós politikai képe, a baloldali előválasztás kezdetére megint mindenki mindenki ellenfele lett. Nagy János polgármester már a legfőbb bizalmasával is összerúgta a port, a többi baloldali párt vetélkedéséből pedig, úgy tűnik, a DK szerzett előnyt.

Kerékgyártó György
2021. 09. 07. 14:00
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. oktber 14. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke sajttjkoztatt tart Az nkormnyzati vlasztsok rtkelse cmmel a prt budapesti kzponti irodja sajttermben 2019. oktber 14-n. A prtelnk gy ltja, az ellenzki oldalon nincs alternatvja a legszlesebb kr egyttmkdsnek. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlamenti mandátumért folyik a küzdelem a negyvenezres Szigetszentmiklóson is: a most induló baloldali előválasztás tétje az, hogy a győztest az előzetes megállapodás szerint a baloldali pártok közösen indítják a jövő évi országos választáson Pest megye 8. számú választókerületének országgyűlési képviseletéért. Bár az egymással versengő balos pártok nyár elején a választás lehetőségét ígérték szavazóiknak, 

mostanra egyértelművé vált, hogy a jól ismert forgatókönyv szerint zajlik minden: a Demokratikus Koalíció bedarálta a többieket.

 A DK színeiben induló Jószai Teodóra támogatása messze a legerősebb, még úgy is, hogy a momentumos Gyurcsik József – aki az ő javára lépett vissza – látványosan nem kampányolt mellette: Gyurcsik nem jelent meg Jószai Teodóra kampányrendezvényein és nem biztatta a szavazóit arra, hogy őt támogassák.

Gyurcsány Ferenc is Szigetszentmiklósra érkezik szeptember 22-én Fotó: Kovács Tamás

A baloldali küzdelem nagy vesztese kétségtelenül Nagy János polgármester, akinek mostanra minden helyi támogatóját sikerült elveszítenie. 

Nagy 2019-ben a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom bázisáról, de baloldali támogatással lett polgármester, hogy aztán sorra elforduljon szövetségeseitől. Idén januárban jogellenesen mozdította el posztjáról Jószai Attila DK-s alpolgármestert, aki a választás idején fontos együttműködő partnere volt, vitába keveredett az LMP-s Kendernay Jánossal, és az olyan akciókat, mint a városi szemétszedés, rendre a többi baloldali politikustól elkülönülten szervezte meg.

Nagy János most utolsó bizalmasával, az ugyancsak LMP-s Jaksa-Ladányi Emma alpolgármesterrel is összerúgta a port azzal, hogy a Lakihegy Rádiónak adott interjújában helyettesét tette felelőssé egy fejlesztés elhúzódásáért. 

A polgármester egyébként, úgy tűnik, eredeti szavazóbázisához igyekszik visszatérni, de nem sok sikerrel. 

Tavasszal Lupa János jobbikos képviselő volt az első, aki támogatásáról biztosította őt az előválasztáson, majd együtt kampányolt Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével és Márki-Zay Péterrel is. Nagy János két éves városvezetői munkájának sikerét mutatja, hogy a Márki-Zayjal közösen szervezett fórumukra a negyvenezres Szigetszentmiklóson kilencvenen voltak kíváncsiak.

E politikai helyzetben érkezik a városba szeptember 22-én Gyurcsány Ferenc, hogy pártja jelöltje mellett kampányoljon. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.