időjárás -3°C Piroska 2022. January 18.
logo

A magyar szolgálatok 2010 óta nem folytattak jogtalan tevékenységet

Magyar Nemzet
2021.10.25. 14:45 2021.10.25. 20:34
A magyar szolgálatok 2010 óta nem folytattak jogtalan tevékenységet

Tordai Bence az úgynevezett Pegasus-botrányról kérdezte a miniszterelnököt, amely szerint állítólag újságírókat, ellenzéki és kormánypárti politikusokat is megfigyeltek. – Megfélemlítésből, zsarolásból vetették-e be a szoftvert? Jelenleg is folytatják-e a megfigyeléseket? – kérdezte a Párbeszéd képviselője, aki szerint ha a kormányfő terel és nem válaszol a kérdésre, az beismerésnek tekinthető.

Válaszában Orbán Viktor közölte: az ellenzék kérésére a belügyminiszter részt vett a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén a Pegasus-ügy kapcsán, az ott elhangzottaknál ő sem tud többet mondani.

2010 óta semmilyen jogszabályt nem sértettek meg a magyar hatóságok, és nem folytattak jogtalan tevékenységet, és minden törvényesen történt

– tette hozzá.

Orbán felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar titkosszolgálatok nem foglalkozási ágak szerint járnak el, nem az számít, hogy valaki püspök vagy utcaseprő, hanem az, hogy ha valakinek a tevékenysége nemzetbiztonsági szempontokat érinthet.

A miniszterelnök rámutatott:

Tordai Bencéék vannak most azokkal szövetségben, akik 2010 előtt megfigyelték az akkori ellenzéket és beengedték az oroszokat a magyar titkosszolgálatok műhelyeibe.