Orbán Viktor Jakab Péternek: A baloldali szövetségesei a csokot is megszüntetnék + videó

Ön korábban azt mondta, hogy semmi jót nem tettünk, miközben felvette a csokot – emlékeztette a Jobbik elnökét a miniszterelnök.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 14:33
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. szeptember 24. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a visegrádi és a délkelet-európai országok házelnökeinek konferenciáján az Országházban 2021. szeptember 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az azonnali kérdések órájában  Jakab Péter kifogásolta, hogy a kormány 42 milliárd forintért vette meg a bélyegmúzeumot. Szerinte ezt a pénzt a postások béremelésére lehetett volna fordítani. – A kórházak ránk rohadnak, de mi lenne, ha ebből a pénzből fejlesztené az egészségügyet ahelyett, hogy hitelt venne fel? – hangoztatta a Jobbik elnöke. 

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott, két perc nem elég Jakab ténybeli tévedéseinek kiigazítására. 

Az első, hogy az unióban nem ajándék a ránk váró pénz, hanem hitel. A második pedig a posta bélyegével függ össze. Béremelést akarunk adni a posta dolgozóinak, de az unió ezt tiltja, ezért jogcímet keresünk, hogy pénzt adjunk a postának

– mondta a kormányfő. – Amiről Ön beszél, az arról szól, hogy ne emeljük fel a postások bérét – tette hozzá. 

Orbán Viktor kitért arra, hogy a Jobbik most lett 18 éves, azaz nagykorú, ezért elolvasta a párt alapító okiratát, miszerint a Jobbik elsődleges feladata a kommunista utódpárt és a liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból. 

Gratulálok a születésnapjuk alkalmából, mert mostanra csatlakoztak a kommunista utódpártok és a liberálisok szövetségéhez

– mondta a miniszterelnök megjegyezve: míg korábban a Jobbik volt a legnagyobb ellenzéki párt, mára Gyurcsány Ferencé lett az.

Jakab szerint Orbán nem értette meg azt, amit kérdezett, ezért elmondta, hogy milyen fogyasztási cikkeknek emelkedett az ára az utóbbi időszakban. 

A miniszterelnök viszontválaszában arról is beszélt, hogy vannak olyan természetű problémák, amiken nem tudnak segíteni. Amikor a kommunisták voltak kormányon, akkor az átlagbér is kevesebb volt, mint amennyi most lesz a minimálbér.

– Nincsen cirkusz bohóc nélkül, és Ön készséggel vállalta ezt a szerepet, de a közönség még a baloldali előválasztáson is leszavazta ezt a produkciót – emlékeztetett Orbán. 

– Ön korábban azt mondta, hogy semmi jót nem tettünk, miközben felvette a csokot. Még idejében szólok, hogy vigyázzon a kommunistákkal, mert az Ön által felvett támogatást is megszüntetik majd 

– hívta fel Jakab Péter figyelmét a miniszterelnök. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.