időjárás -5°C Ágnes 2022. January 21.
logo

Jakab Péter esete a csokkal

Forrás: kontra.hu
2021.10.20. 11:45 2021.10.20. 12:04
Jakab Péter esete a csokkal

Jakab mindennap börtönnel fenyegeti a jobboldali vezérkart, és a szegény emberek fideszes kizsákmányolásáról beszél, de azért gond nélkül elfogadja a „tolvaj Orbán-kormány” családtámogatását – írja a Kontra.

Bár folyamatosan az Orbán-kormány általi kizsákmányolásról, az emberek elszegényítéséről beszél a Jobbik elnöke, a Kontrához eljutott dokumentumok tanúsága szerint maga is élt az Orbán-kormány családtámogatási vívmánya, a csok nyújtotta segítséggel.

A Kontra birtokába jutott tulajdoni lap szerint a minden héten börtönnel fenyegetőző Jakab Péter és felesége 2017-ben a miskolci házukra igénybe vették a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), illetve jó eséllyel az ehhez kapcsolódó kedvezményes hitelt is.

Ez azért is ciki, mert Jakab másról sem beszél, mint a „fideszes nagyurak visszaéléseiről”, rongyrázásáról, valamint a kisemberek elszegényítéséről. Párttársa, Z. Kárpát Dániel pedig többször is kifejtette, hogy a csokot csak a „kormánypárti vezérkar” veheti igénybe gond nélkül, míg a „földi halandókat” elhajtja a bank. Ezek szerint a párt elnökével mégsem ezt történt – derül ki az oldal cikkéből.

Egy júniusi parlamenti felszólalásában a „rongyrázást” rótta fel a kormánypártiaknak, és kétmillió szegényről beszélt:

Erre nem az a megoldás, hogy engem milliókra büntetnek, hanem hogy befejezik a rongyrázást egy olyan országban, ahol kétmillióan élnek a létminimum alatt.

Ugyanekkor amellett is érvelt, hogy

szolgálni kéne a népet és nem uralni, adni kéne a népnek és nem elvenni tőle. Felemelni kellene és nem megnyomorítani.

A csokot azért csak elfogadta a „tolvaj kormánytól”

Jakabnak azért egészen biztosan nincsen baja a kormányzat minden intézkedésével, hiszen egy, a Kontrához az egyik olvasónk által eljuttatott tulajdoni lapból kiderült, hogy a kormányt reggeltől estig szidalmazó Jobbik-elnök a miskolci házára

bizony igénybe vette az Orbán-kormány fontos intézkedését, a családi otthonteremtési kedvezményt.

Forrás: Kontra
Forrás: Kontra

A dokumentum tanúsága szerint Jakab Péter és felesége,  Jakab-Kiss Orsolya fele-fele arányban tulajdonosai a miskolci családi háznak, amelyet 2017-ben egymillió forintnyi családi otthonteremtési kedvezménnyel, valamint 14,8 millió forintos, vélhetően szintén ehhez kapcsolódó kedvezményes hitellel terhelt meg a házaspár.

Forrás: Kontra
Forrás: Kontra

Azaz Jakab bohóc, bár minden héten börtönnel fenyegeti meg a magyar miniszterelnököt, és a magyarok kizsákmányolásáról, elszegényítéséről beszél, saját maga is élt az Orbán-kormány egyik legfontosabb támogatásával. Nincs ebben némi ellentmondás, Jakab úr? – teszi fel a költői kérdést a Kontra.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: MTI/Komka Péter