időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Bagi Iván csak nagyon finoman vegyíti a humort a történelmi formátummal + videó

Forrás: origo.hu
2021.10.23. 09:32 2021.10.23. 11:55
Bagi Iván csak nagyon finoman vegyíti a humort a történelmi formátummal + videó

Október 23-án Bagi Iván Sétatörténelem-sorozata is újabb részéhez érkezett. A nagy magyar sorsfordító eseményeknek emléket állító, finom, tiszteletteli humorral élő kisfilmek sorában az 1956-os eseményeket felelevenítő epizód is elsősorban a közönség fiatalabb tagjait kívánja megszólítani – írja az Origó.

A humorista az augusztus 20-i ünnep után most az 1956. október 23-i, illetve az azt követő forradalmi események néhány ikonikus helyszínére látogatott el Budapesten. Kísérője ezúttal is a történész szakot végzett stand up-os, Szép Bence, aki könnyed, mégis informatív módon beszél a magyar történelem egyik legfontosabb XX. századi eseménysorozatáról – olvasható a portálon.

„Fiatalosan, lazán, és csak nagyon finoman vegyítve a humort ezzel a történelmi formátummal” – mondja Bagi Iván harmadik az epizód készítését bemutató werkfilmben arról, hogyan lehet megszólítani a fiatalokat az olyan súlyos témákkal, mint az október 23-i forradalom és annak felidézése.

Pontosan mikor és hol volt az első véres esemény 1956 őszén? Tényleg harcoltak lekvárral a szovjet páncélosok ellen a forradalmárok? Miért egy kamaszfiú szobra áll a Corvin köznél? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kaphat Bagi Ivántól és Szép Bencétől a harmadik sétatörténelmi kisfilmben. Nézze meg az alábbi videót!

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják.

A borítókép forrása: MTI/Balog Zoltán.

OKTÓBER 23.

Soha nem látott 1956-os fényképeket tett közzé egy szerzetesrend

A dosszié összes cikke