Ceglédi Zoltán szerint Márki-Zay hibát követett el

„Teljesen hagyományos összefogósdi beszédet” tartott Márki-Zay ugyanazokkal, akiket „elméletileg legyőzött és leváltott” – fogalmazott a politológus.

Forrás: MANDINER.HU2021. 10. 30. 16:44
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV Öt című műsorának péntek esti adásában került szóba a békemenet, valamint az ellenzék tüntetése. Ceglédi Zoltán korábbi álláspontját ismételve ismét hangsúlyozta, hogy a békemeneten sokkal többen voltak, mint a baloldal megmozdulásán. Ehhez hozzátette a műsorban, hogy a Kutyapárt október 23-án körülbelül annyi emberrel tüntetett, mint az összefogott ellenzék – olvasható a Mandiner cikkében.

Listás helyek

A politikai elemző „iszonyatos tempóvétésnek” titulálta azt, hogy az összefogott ellenzék listás helyeket kínált a Kutyapártnak. Azonban Márki-Zay hiába ajánlott alkut, mert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt külön listán indul el tavasszal az országgyűlési választáson. Kovács Gergely, a párt elnöke szerint a Kutyapártnak 85 választókerületben sikerült egyéni képviselőjelöltet állítania. Elmondása szerint nem szívesen működnek együtt a DK-val, az MSZP-vel és a Jobbikkal sem.

„Összefogósdi a leváltottakkal”

Ceglédi Zoltán a műsorban úgy fogalmazott,

Márki-Zay Péter nem érti, milyen konstelláció az, ami belőle miniszterelnök-jelöltet csinált.

A politológus szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje elkövetett egy hibát azzal, hogy elment egy „teljesen hagyományos összefogósdi beszédet megtartani” ugyanazokkal, akiket „elméletileg legyőzött és leváltott”. Ceglédi szerint Márki-Zay abban is hibázott, hogy el is kezdett úgy viselkedni, mint „azok a nyomorultak, akik velünk üvöltenek évek óta, hogy hogyan kell helyesen összefogni”.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép: Mirkó István

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.