idezojelek

Kutyába se vette a kutyapárt Márki-Zayt

Pedig olyan szépeket ígért Péter. Lásd: fideszesek kisemmizése, ázsiai és afrikai migránsok betelepítése brüsszeli vezényszóra és a többi. Ám a kutyáknak sem kell.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
2021. 10. 30. 13:19
Fotó: Mohai Balázs

Márki-Zay Péter képviselői helyet ajánlott a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak cserébe azért, hogy kutyáék ne induljanak külön az országgyűlési választáson. A baloldal miniszterelnök-jelöltje tehát pitizésbe kezdett. Egyik kutya a másiknak. Őrülten kellene az a néhány százaléknyi szavazó, különben tavasszal megint bukta lesz. És Péter úgy képzeli, hogy ha a szélsőjobb és a szélsőbal után kisgömböcként magába szuszakolja az anarchistákat is, akkor a kutyapárt hívei csahos kutyaként az ellenzéki közös listára szavaznak majd.

Nem túl bonyolult ember ez a Márki-Zay Péter. Mondhatni, egyszerű, mint egy szocreál kandeláber. (Amelyre – tőle tudjuk – plakátok helyett akár fideszeseket is föl lehet lógatni.) Azt képzeli, a választók is olyan idomított pincsiként működnek, mint ő. Csak be kell őket terelni a baloldali kennelekbe, s máris neki, a baloldali messiásnak engedelmeskednek.

Az elképzelés legalább három sebből vérzik. Egyrészt: megszelídítés nélkül, pusztán vezényszóra egyetlen kutyapárti sem szavaz majd rájuk. Másrészt még a kutyák sem esznek meg minden hulladékot. S végül, de nem utolsósorban: a kutyapárt elnöke is elhajtotta a pitiző Márki-Zayt. Kovács Gergely pénteken az ATV-ben előadta: bár szimpatizál Márki-Zayval, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének – ígérete ellenére – nem sikerült leváltania az ellenzéket. Eközben a kutyapárt mögött valós szavazói igény áll, akik rájuk akarnak voksolni, mégpedig úgy és csak akkor, ha önállóan indulnak. A viccpárt elnöke azt ígérte: ha bejutnak a parlamentbe, senkivel sem kötnek szövetséget, senkivel sem működnek majd együtt.

Hiába volt hát az ülőpózos pitizés, a lógó nyelv, az előrenyújtott mancs, a lelkesen csóvált farok – Márki-Zayt kihajították, ahogyan a macskát szokás a gangra. Nem is értem. Pedig olyan szépeket ígért Péter. Lásd: baloldali–liberális–zöld kormányprogram, fideszesek kisemmizése, ázsiai és afrikai migránsok betelepítése brüsszeli vezényszóra, beolvadás az Európai Egyesült Államokba és a többi. Ám a kutyáknak sem kell. 

Hálátlan ország ez, na. Meg sem érdemel egy olyan „államférfit” helytartónak, mint Péter.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.