időjárás 26°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Cseh rendőrök segítségével tartóztatták fel a migránsokat

Forrás: police.hu
2021.10.27. 07:55 2021.10.27. 09:19
Cseh rendőrök segítségével tartóztatták fel a migránsokat

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy embercsempészt, továbbá négy csoportban 55 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, Bács-Kiskun megyében pedig 42 illegális bevándorlót állítottak meg – számolt be róla a Police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel és a honvédekkel együttműködve 2021. október 26-án 22.50-kor egy csoportban 17 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és török állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel és a röszkei polgárőrökkel együttműködve 2021. október 27-én 2 órakor, 3.55-kor és 4 órakor további három csoportban, összesen 38 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Mórahalom és Domaszék külterületein. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. október 27-én 1.40-kor Öttömös külterületén ellenőriztek egy magyar honosságú Ford Galaxy típusú személygépkocsit. A jármű utasterében annak román vezetőjén kívül összezsúfolva 16, magát szír állampolgárnak valló határsértő tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt az egyenruhások előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Fotó: Police.hu

Három migránscsoport Bács-Kiskun megyében 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 26-án 22.40-kor 12 illegális migránst Vaskútnál, ma 0.45-kor egy 19 fős csoportot Bácsborsódnál, 4.12-kor Katymárnál pedig további 11 illegális migránst tartóztattak fel – írja a Police.hu.

A csoportok tagjai szír és szomáliai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

Fotó: Police.hu

Borítókép: Police.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.