Egy volt DK-s ronthatja erősen Bősz Anett győzelmi esélyeit

Baloldalról komoly riválist kaphat jövő tavasszal Bősz Anett, a DK, a Jobbik, az MMM és a Liberálisok előválasztáson győztes jelöltje az érdi körzetben. Bősznek ráadásul éppen egy volt Gyurcsány-párti politikus, Asztalos Éva lesz az egyik baloldali kihívója, ha az érdi önkormányzati képviselőnek sikerül majd teljesítenie az indulás feltételeit.

2021. 10. 11. 14:23
BSZ Anett
A liberális Bősz Anett a függetlenek között foglal helyet a jövőben Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Bősz Anett, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az MMM és a Liberálisok  jelöltjeként megnyerte az előválasztást az érdi központú választókerületben, egy baloldali kihívója már szinte biztosan lesz. Rajthoz áll ugyanis a tervei szerint a 2022-es országgyűlési választáson Asztalos Éva, aki tavaly szeptemberben éppen a Gyurcsány-pártból lépett ki. A politikus akkor egy a távozását szimbolizáló mémet tett ki a közösségi oldalára, amihez csak annyi szöveget fűzött, hogy „Ennyi volt”. 

Asztalos Éva azonban a bejegyzéshez szóló hozzászólásokra adott válaszaiban már beszédesebb volt, az egyik kommentre úgy reagált, hogy ő nem sajnálja a kilépését, mert így legalább nem lesz gerincproblémája, és a tükörbe is bele tud nézni.

Azt is megjegyezte akkor, hogy neki a DK a 2019-es önkormányzati „kampányban semmihez nem nyújtott segítséget, mondván nincs pénz rá”. – Nem is baj, én azt gondolom, hogy magamnak is köszönhetem a győzelmet, mert nagyon sok munkát és energiát fektettem bele – írta akkor az önkormányzati képviselő.

A politikus mellett akkor más is kilépett a Gyurcsány-pártból, amit az illető így indokolt

Anett miatt léptünk ki a DK-ból, mert csúnyán bántak Évával. Ő, az ifjú titán, akit 2-3 hónap után Érdre tettek, és az addigi munkánk füstbement terv lett.

Asztalos Éva alig két hónappal a DK-ból való távozása után bejelentette: elindul a 2022-es országgyűlési képviselő-választáson az érdi körzetben egyéni, független jelöltként, amit fél év múlva megerősített. Nem sokkal később a politikus azt is kijelentette, hogy a baloldali előválasztáson nem indul, mert mint kiemelte: egyértelművé vált a számára, hogy arcvesztés nélkül esélye sincs megméretni magát. Asztalosnak az volt a gondja, hogy független jelöltként meg kellett volna neveznie, hogy győzelme esetén melyik párt frakciójába kíván beülni. Ő pedig független akart maradni, és valódi nép- és nem pártképviseletet sürgetett.

Asztalos az előválasztást kritizáló gondolatait később is megosztotta a Facebookon, júniusban ezt írta: „Sajnos az érdi előválasztás nem tekinthető a demokrácia ünnepének!! Pedig azt ígérték, és csak ígérték”.

Asztalos Éva szeptember végén újabb bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amiben egyfelől gratulált az előválasztás résztvevőinek és a győztesnek, de egyúttal jelezte a pártokból kiábrándultaknak, hogy megérkezett, majd megerősítette, hogy jövő tavasszal elindul az országgyűlési képviselő-választáson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.