Érd polgármestere betiltotta a beszédeket az október 23-i megemlékezéseken

Csőzik László, a város balliberális polgármestere megóvta Gyurcsány-párti feleségét a szembesítésektől.

Forrás: Érdi Hírek2021. 10. 23. 9:17
Csőzik László
Csőzik László polgármester Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1956-os forradalom 65. évfordulóján nem lehet beszédet mondani az érdi megemlékezéseken, amiről Csőzik László, a város balliberális polgármester döntött. Egy helyi lap a valódi okot abban sejti, hogy Csőzik felesége az a Bősz Anett, aki a Gyurcsány-párt parlamenti frakciójának a tagja.

Az Érdi Hírek nevű portál úgy fogalmaz: DK-s feleségének politikai főnöke, Gyurcsány Ferenc 15 évvel ezelőtt a rendőreivel verette szét az ellene és a politikája ellen tiltakozó tömeget. 

– Nyilvánvaló, hogy Csőzik Gyurcsányt és a felesége politikai érdekeit védi a mostani döntésével.

– teszik hozzá.

Mint írják, Érd baloldali polgármestere nem is adhatta volna nyilvánvalóbb jelét annak, hogy ebben az ügyben a rendőri erőszak pártjára állt. Nem akarja, hogy erről szó essék, nem akarja, hogy őt, a feleségét és az érdi baloldalt szembesítsék Gyurcsány gaztettével. Ahogy Csőzik fogalmazott: száműzi a politikai beszédeket október 23-án.

A portál továbbá felidézi, hogy Csőzik korábban előszeretettel használta a nemzeti ünnepeket arra, hogy kifejezze politikai véleményét. 

– 2018. március 15-én elmondott ünnepi beszédének nagy részét is az akkori városvezetés elleni támadásnak szentelte. 2018-ban még a szenteste előtti napra is tüntetést szerveztek, ordítva vonultak a városközpontban, miközben minden jóérzésű ember már elcsendesedve készült a másnapi ünnepre. 2014 után gyakorlatilag nem volt olyan ünnep, amelyen valamilyen módon ne lett volna politikai tartalmú demonstráció. Még a gyerekeknek szervezett tökfesztivált is politizálásra használta 

– emlékeztettek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.