időjárás 5°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo
Csőzik korábban előszeretettel használta a nemzeti ünnepeket arra, hogy kifejezze politikai véleményét

Érd polgármestere betiltotta a beszédeket az október 23-i megemlékezéseken

Nagy Orsolya
Forrás: Érdi Hírek
2021.10.23. 09:17 2021.10.23. 11:59
Érd polgármestere betiltotta a beszédeket az október 23-i megemlékezéseken

Az 1956-os forradalom 65. évfordulóján nem lehet beszédet mondani az érdi megemlékezéseken, amiről Csőzik László, a város balliberális polgármester döntött. Egy helyi lap a valódi okot abban sejti, hogy Csőzik felesége az a Bősz Anett, aki a Gyurcsány-párt parlamenti frakciójának a tagja.

Az Érdi Hírek nevű portál úgy fogalmaz: DK-s feleségének politikai főnöke, Gyurcsány Ferenc 15 évvel ezelőtt a rendőreivel verette szét az ellene és a politikája ellen tiltakozó tömeget. 

– Nyilvánvaló, hogy Csőzik Gyurcsányt és a felesége politikai érdekeit védi a mostani döntésével.

– teszik hozzá.

Mint írják, Érd baloldali polgármestere nem is adhatta volna nyilvánvalóbb jelét annak, hogy ebben az ügyben a rendőri erőszak pártjára állt. Nem akarja, hogy erről szó essék, nem akarja, hogy őt, a feleségét és az érdi baloldalt szembesítsék Gyurcsány gaztettével. Ahogy Csőzik fogalmazott: száműzi a politikai beszédeket október 23-án.

A portál továbbá felidézi, hogy Csőzik korábban előszeretettel használta a nemzeti ünnepeket arra, hogy kifejezze politikai véleményét. 

– 2018. március 15-én elmondott ünnepi beszédének nagy részét is az akkori városvezetés elleni támadásnak szentelte. 2018-ban még a szenteste előtti napra is tüntetést szerveztek, ordítva vonultak a városközpontban, miközben minden jóérzésű ember már elcsendesedve készült a másnapi ünnepre. 2014 után gyakorlatilag nem volt olyan ünnep, amelyen valamilyen módon ne lett volna politikai tartalmú demonstráció. Még a gyerekeknek szervezett tökfesztivált is politizálásra használta 

– emlékeztettek.

OKTÓBER 23.

Soha nem látott 1956-os fényképeket tett közzé egy szerzetesrend

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.