időjárás 5°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo
A Demokratikus Koalíció elnöke a saját felelősségét kívánta leplezni a Facebook-oldalán ma közzétett bejegyzésében

Gyurcsány ma sem bánta meg, amit 2006-ban tett

Nagy Orsolya
Forrás: Facebook
2021.10.23. 12:24 2021.10.23. 12:40
Gyurcsány ma sem bánta meg, amit 2006-ban tett

Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek – idézhetnék Jézus szavait 1956 mártírjai, ha látnák az Égből, mi történik az ő forradalmuk emlékével idelenn 

– írta Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán. A Demokratikus Koalíció elnöke hozzátette: „Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon”.

Mint ismert, Gyurcsány 2006-ban miniszterelnökként a békés ünneplő emberek ellen lovasrendőröket vezényelt ki, amivel újra vért folyt a pesti utcákon. 

– 1956 ismét elbukott. Most nem az oroszok verték le. Most a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme verte le. Na, meg a mindezt lehetővé tevő sok-sok körülmény. 2006 őszén a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlete. A határok sem az akkori szándékokban, sem a valóságban nem voltak világosak. Keveredett a szándék, keveredett tömeg. Egyik keverte a másikat és vissza

– hárította el magáról a felelősséget Gyurcsány.

– A nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal. Ez utóbbi jogszerű és jogsértő formájával egyaránt, anélkül, hogy mindez ellentmondás lenne  – emlékezett vissza Gyurcsány Ferenc, mindazt elfelejtve, hogy miért is tört ki a tüntetéssorozat.

– 2006 őszének sok áldozata van, a könnyen látható sérülések, az ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőé, kíváncsi sétálóé és gyújtogató huligáné, munkáját végző, megtámadott rendőré.

– vélte a DK elnöke, akik szerint van itt más is. 

– Szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge – közölte Gyurcsány, aki a 2006 őszén történt események jelentőségét próbálja kisebbíteni.

– A ragacsos sziruppá sűrűsödött erkölcsiség pózába merevedő szerencsétlenek egyik-másika meg most felébred, hogy tényleg mik nem történtek akkortájt. És ismétlik ellenfeleik rájuk öntött mocskát, jól el is kenik önmagukon, aztán büszkén kiáltják: én tiszta vagyok! – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc, majd végül a pártelnök megjegyezte: jövőre választás lesz.