Gyurcsányék megszüntethetik a családi adórendszert

Gyurcsány Ferenc saját miniszterelnöksége idején megszüntette az otthonteremtési támogatásokat, és adókat emelt – emlékeztetett Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezetője, hozzátéve, hogy a DK-elnök a bevezetett családi adókedvezményeket is bírálja. Szerinte ez veszélyes a gyermeket nevelők számára.

Kerékgyártó György
Forrás: MTI2021. 10. 05. 13:20
Pteri, 2021. szeptember 19. Gyerekek jtszanak a Nagycsaldosok Orszgos Egyeslete (NOE) Babaksznt cm rendezvnyn a pteri horgsztnl 2021. szeptember 19-n. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Gyurcsány Ferenc újra hatalomra kerülne, az a családok támogatásának a végét jelentheti

– derül ki Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezetőjének az MTI-hez eljuttatott videójából. 

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején megszüntette az otthonteremtési támogatásokat és sorozatos megszorításokkal, adóemelésekkel nehezítette a gyermekes családok megélhetését, s mindeközben csak annyit mondott, „nem kell félni, nem fog fájni” 

– idézte fel a kormánypárti politikus. 

A frakciószóvivő a kormánypártok véleményét összegezve rámutatott: 

a baloldal adótervei most is a dolgozó, gyermeket nevelő szülőknek fájnának a legjobban. 

A kereszténydemokrata politikus szerint ugyanakkor a polgári kormányzás idején bevezetett családi adórendszer is áldozata lehet Gyurcsány újbóli hatalomra kerülésének. A korábbi miniszterelnök ugyanis a családi adókedvezményt „perverz újraelosztásnak” nevezte, amiből világosan érthető, hogy nem ismeri el ezek létjogosultságát. Nacsa Lőrinc szerint 

a magyar kormány Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját biztosítja a dolgozó szülőknek és adómentességet a négy gyermeket nevelőknek.

Magyarországnak 2010 óta olyan vezetése van, amely a gyermekeket és a családokat tette az első helyre – olvasható a leiratban, hozzátéve, hogy emellett bevezették a családi adórendszert, folyamatosan bővítik a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, az édesanyák és édesapák adókedvezményeit. Februárban még az idén befizetett szja-t is visszakapják a gyermekes szülők az átlagbér szintjéig. 

A frakciószóvivő arra szólított fel, 

ne hagyják, hogy mindezt elvegyék, a dolgozó, gyermeket nevelő szülőktől!

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a baloldali kormányfő-aspiránsok kommunikációjából szinte teljesen eltűnt, hogy mihez kezdenének a családtámogatásokkal és a családi adórendszerrel, ha hatalomba kerülnének. A történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy leépítenék az európai szinten is egyedülálló támogatási rendszert. 

(Fotó: Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.