Orbán Viktor: Brüsszel ne emelje az energiaárakat! (+videó)

Titkos terv előkészítésén dolgoznak; klímavédelmi javaslatnak álcázva meg akarják adóztatni a ház- és lakástulajdonosokat – mondta a kormányfő.

2021. 10. 05. 22:15
ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Prága, 2021. szeptember 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Andrej Babis cseh kormányfő (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt egynapos hivatalos csehországi látogatásán Prágában 2021. szeptember 29-én. MTI/Benko Vivien Cher Fotó: Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök kedd este Szlovéniából, az európai csúcsról töltött fel videót közösségi oldalára, melyben arról beszél, hogy 

Brüsszelnek az a titkos terve, hogy a ház- és lakástulajdonosokat megadóztassa, klímavédelem címszó alatt.

A magyar kormányfő azt ígérte, hogy a csehek, a lengyelek és a magyarok együtt fognak tiltakozni az ilyen javaslatok ellen az uniós csúcstalálkozón.  

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a kormányfők találkozóján puskaporos a levegő, és sok a feszültség, amit az áremelkedések, ezen belül az egyre növekvő európai energiaárak okoznak elsődlegesen. 

Mindenki kritizálja a Bizottságot, mondván, hogy az egész zöld program, klímaprogram végrehajtásául megadott előrejelzések az árakra nézve teljes tévedésnek bizonyultak, és ezért ma Európa szenved, mert magas energiaárakat kell fizetni

– jelentette ki a miniszterelnök. 

Elmondása szerint a lengyelek, a csehek és a magyarok közösen javaslatokat fognak tenni, hogy miként lehetne csökkenteni az energia árát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.