Simicskó: A baloldali kormányok kétmillió nyugdíjast hagytak cserben

A Fidesz–KDNP azon dolgozik, hogy egy olyan világot teremtsen, amelyben minden korosztály biztonságban és megbecsülésben élhet.

2021. 10. 01. 17:58
null
20210921 Budapest Simicskó István KDNP Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Édesanyák, édesapák, szülők, nagyszülők, dédszülők: ők azok az emberek, akik ott voltak első lépéseinknél, hallották az első szavainkat és féltve óvtak bennünket egész életünkben. Október elsején az Idősek világnapján őket köszöntjük, ők azok a személyek, akiknek tudása, bölcsessége és élettapasztalata segít a felnövekvő generációknak utat mutatni és eligazodni az élet forgatagában 

– köszöntötte az időseket Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az Idősek napjára készült videóban. Üzenetében a kormánypárti politikus rámutatott: Magyarországon ma több mint kétmillió nyugdíjas honfitársunk él, akiket a baloldali kormányok cserben hagytak.

– Elvették tőlük a 13. havi nyugdíjat, a rezsiárakat pedig az egekbe emelték. Tizenegy éve dolgozunk azon, hogy visszaadjuk idős honfitársaink tisztességét és megbecsülését. 2010-hez képest a nyugdíjak közel 45 százalékkal emelkedtek, vásárlóértékük pedig tíz százalékkal növekedett. Csökkentettük a rezsit, amivel több tízezer forint marad a nyugdíjasoknál 

– sorolta az Orbán-kormány eredményeit a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Simicskó hozzátette: a koronavírus-járvány okozta válságban sem hagyták magukra az időseket. A gazdaság újraindításának egyik lépése, hogy visszaépítik a Gyurcsány Ferenc által elvett 13. havi nyugdíjat.

– Azon dolgozunk, hogy egy olyan világot teremtsünk, ahol minden korosztály biztonságban és megbecsülésben élhet – mondta köszöntő videójában a politikus.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.