Simicskó: Hősiességre, elszántságra, hitre, hazaszeretetre most is szükségünk van

Ezúttal remélhetőleg nem kell ellenséges szuronyoktól, patáktól, lánctalpaktól és repülőgépzúgástól tartanunk, de a hódítás eszköze most is a megfélemlítés, a félrevezetés, a lelki megnyomorítás, nemzeti és keresztény identitásunk végső elpusztítása, amely évszázadokig őrizte bennünk a függetlenség lángját – jelentette ki Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az aradi vértanúkra emlékezve.

Forrás: MTI2021. 10. 06. 10:40
20210921 Budapest Simicskó István KDNP Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 6-a nemzetünk történelmének egy olyan fontos pillanata, amely egyszerre fájdalmas és felemelő. Egy reményteli időszak lezárult, az idegen elnyomással szemben kibontakozott, és a fényes sikereket elért magyar szabadságharc drámai küzdelemben végül elbukott – írta közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt az aradi vértanúkra emlékezve.

Megannyi veszteség és vérontás után a nemzet lelkét, önbecsülését megtorlással igyekeztek letörni a győztesek, hogy a magyarok kedvét örökre elvegyék attól, hogy saját érdekeikért újból ki merjenek állni, és csupán vakon engedelmeskedjenek az idegen parancsoknak 

– emlékezett a KDNP. A kereszténydemokrata párt kiemelte: a bosszú ezen a napon teljesedett ki, amikor Aradon mártírhalált halt tizenkét honvéd tábornokunk és egy főtisztünk, Pesten pedig első felelős miniszterelnökünk, gróf Batthyány Lajos. Áldozatuk nem volt hiába való!

„Bátorságukkal, ellenfeleiket lehengerlő erkölcsi tartásukkal olyan példát mutattak a mindenkori magyarságnak, amely az önzetlenségre, a hazaszeretetre és a bajtársiasság erejére tanít mindannyiunkat. Szándékaikból, cselekedeteikből, sikereikből és tragikus sorsukból, valamint ezek történelmi súlyából ma is rengeteget okulhatunk”– írták közleményükben.

Simicskó István, a kereszténydemokrata párt frakcióvezetője emlékezésében elmondta: ahogyan 1848-ban és azóta mindig, úgy jelenünkben is nap nap után ki kell állnunk nemzeti függetlenségünkért és meg kell óvnunk szabadságunkat, magyarságunkat.

Ezúttal remélhetőleg nem kell ellenséges szuronyoktól, patáktól, lánctalpaktól és repülőgépzúgástól tartanunk, de a hódítás eszköze most is a megfélemlítés, a félrevezetés, a lelki megnyomorítás, nemzeti és keresztény identitásunk végső elpusztítása, amely évszázadokig őrizte bennünk a függetlenség lángját

– közölte Simicskó. A frakcióvezető hozzátette: jelenkorunk nagy kihívásaival szemben lelkileg is fel kell vértezzük magunkat.

„Hősiességre, elszántságra, hitre, hazaszeretetre most is szükségünk van. Emlékezzünk a hős elődökre és merítsünk erőt mindazokból az értékekből, amelyekért ők az életüket adták!” – zárta sorai Újbuda országgyűlési képviselője.

Borítókép: Mirkó István

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.