Vajda Zoltán szerint is mindenki Gyurcsány

Vajda az előválasztáson legyőzte a Momentum és az Új Világ Néppárt jelöltjét.

Forrás: Mediaworks Hírcentrum2021. 10. 04. 13:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajda Zoltán Budapest 13. számú országos egyéni választókörzetében indul majd az országgyűlési választáson a baloldal közös jelöltjeként, miután az előválasztáson legyőzte a Momentum és az Új Világ Néppárt jelöltjét. 

Vajda arról írt hétvégén egy Facebook-bejegyzést, hogy a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként és az MSZP–Párbeszéd-szövetség támogatásával nyerte meg az előválasztást, ebből kifolyólag Dobrev Klárát nem támogatná és megosztó jelöltnek tartja őt. Végül arról beszélt, hogy a győzelemhez egy Karácsony és Márki-Zay közötti megegyezés szükséges, tehát egy „demokratikus koalíciót” kell kötniük. 

„Mozgalmas vasárnapom volt. Délelőtt Karácsony Gergely rendezvényén vettem részt, ahol elsőként szólalhattam fel. Arról beszéltem, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként indultam, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd Magyarországért támogatásával, így nyilvánvalóan támogatom Karácsony és Márki-Zay szövetségét. Megosztó jelöltnek tartom Dobrevet, ezzel szemben Márki-Zayt közös szorzónak, Karácsonyt pedig közös nevezőnek gondolom, és a közös nevezőt és a közös szorzót kell összeadni. »Egyezzetek meg Gergő, kérem, mindannyiunkért!« mondtam. Végül jeleztem, hogy természetesen mindenben támogatni fogom Dobrevet, ha mégis ő nyerne az előválasztáson, hogy 2022-ben legyőzhessük Orbánt. Délután pedig a Fővám téren tartott MMM nagygyűlésen vettem részt, ahol számos felszólalón kívül Márki-Zay Péter beszédét hallgattam meg. 

A konklúzióm egyértelmű: a két jelöltnek koalíciót kell kötnie. Demokratikusan. »Demokratikus koalíciót« ugyebár..... 

Borítókép: Facebook/Vajda Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.