A magyar rendőrök keresztülhúzták a hatalmas tömegekben hazánkba igyekvő migránsok számításait

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 16-án összesen 468 határsértőt tartóztattak fel és 144 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu-n.

Forrás: police.hu2021. 11. 17. 7:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 189 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Katymár, Mélykút, Hercegszántó, Kelebia, Kunbaja, Bácsbokod, Hóduna, és Bugac közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 199 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Kübekháza, Szeged-Szőreg, Csengele, Zákányszék, Szeged, Bordány, Öttömös, és Ruzsa közigazgatási területén.
  • Győr megyében a rendőrök 2 esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel.
  • Komárom megyében a rendőrök 24 határsértőt tartóztattak fel.
  • Pest megyében a rendőrök 2 esetben 31 határsértőt tartóztattak fel.
  • Tolna megyében a rendőrök 2 esetben 7 határsértőt tartóztattak fel.
  • Vas megyében a rendőrök 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, indiai, pakisztáni, török, jemeni, szomáliai, palesztin, iraki, tunéziai, és guineai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tájékoztatott a rendőrség hivatalos oldala.

Az elmúlt 27 órában 9 esetben Bács-Kiskun és 4 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 144 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 27 órában 1 határsértőt fogtak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Embercsempészés miatt 8 fő ellen indult eljárás.

Borítókép: a magyar rendőrök lekapcsolnak egy embercsempészt (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.