A szlovák bizonyítékokra vár Turek és védője

A szlovák bizonyítékokra és a gyanúsított-társ németországi kiadatására vár D. Alex és védője, Zamecsnik Péter. A Turekként ismert D. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1999-ben megölette Döcher Györgyöt és testőrét. A dunaszerdahelyi mészárlással is összefüggésbe hozták.

2021. 11. 15. 20:49
null
Forrás: Megbilincselik a földre vitt Tureket a pasaréti bisztróban - TEK felvétele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legjobbnak tartott magyar ügyvéd, Zamecsnik Péter védi a dunaszerdahelyi mészárlással is összefüggésbe hozott, Döcher György és testőre meggyilkoltatásával megalapozottan gyanúsított D. Alexet, azaz Tureket.

A neves ügyvéd a védője – mások mellett – a Fenyő János meggyilkolásának felbujtásával vádolt Gyárfás Tamásnak és a műtrágyakirálynak mondott Bige Lászlónak is, utóbbit különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezeléssel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség.

Úgy tudjuk, a letartóztatás jogerőre emelkedésén túl nem történt semmi Turek ügyében. 

– Várjuk a szlovák bizonyítékokat, valamint azt, hogy a német hatóságok kiadják a gyanúsított-társat Magyarországnak. Nem történt nyomozati cselekmény 

– mondta lapunknak Zamecsnik Péter.

Mint azt korábban megírtuk, a Pasarét Bisztróban fogták el október elején D. Alexet a Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei. Őrizetbe vették, a nyomozók szerint megalapozottan gyanúsítható, hogy az akkor még H. Sándor néven élő és az alvilágban Turekként közismert férfi 1999-ben megölette gyerekkori barátját, majd bűntársát, Döcher Györgyöt és testőrét, a Bolgár Misi néven ismert fegyverkereskedőt. Az eddigi adatok szerint a gyilkosságot Bodoky Károly követte el, míg az utcán Szamaránszky Árpád biztosított. Bodokyt Turekkel egy időben Németországban fogták el magyar nemzetközi körözés alapján. Jelenleg kiadatási letartóztatásban van, ami elhúzódik, mert nem járult hozzá az egyszerűsített eljáráshoz. Várhatóan még hetekbe telik, míg a német hatóságok átadják őt a magyar társszerveknek.

Amikor Döchert a saját palotai presszójában Bolgár Misivel együtt lelőtték, a dunaszerdahelyi hírhedt maffiózó, Sátor Lajos – és legközelebbi emberei – már második éve Magyarországon bujkáltak a szintén dunaszerdahelyi Pápay klánnal kialakult konfliktusuk miatt. 

A csallóközi banda ekkor került szoros kapcsolatba H. Sándorral, aki néhány évvel korábban nevet változtatott, és D. Alexként törvényes építőipari vállalkozásba kezdett.

Sátor egyik embere, ­Szamaránszky Árpád, ismertebb nevén „Paprika” a Döcher-gyilkosság után alig két hónappal egyike volt annak a három merénylőnek, akik a dunaszerdahelyi Fontána étteremben lemészárolták a Pápay klán tíz tagját.

A Turek elfogásáról beszámoló rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a dunaszerdahelyi vérengzés elkövetésével gyanúsítják Dobokyt és Tureket is. Utóbbi a Döcher-gyilkosság után tette át székhelyét Dunaszerdahelyre, de mint azt korábban írtuk, Sátor Lajossal még annak magyarországi bujkálása idején került kapcsolatba. 

Borítókép: Az elfogás pillanata (Fotó: Terrorelhárítási Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.