Akár életfogytiglani fegyházat is kaphat a Deák téri késelő

Cs. Krisztán szúrta agyon tavaly a Deák téren azt a két fiatalt, akiket a földön Cs. bűntársai meg is rugdostak. A gyilkosság előtt egy másik társaságot is megtámadtak, akiket kiraboltak. A BRFK befejezte a nyomozást, és vádemelést javasolva átadta az aktákat az ügyészségnek.

2021. 11. 16. 16:21
Forrás: Bors
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halmazati büntetésül akár

életfogytiglani fegyházat is kaphat bizonyítottság esetén Cs. Krisztián, aki tavaly a Deák téren kioltotta két fiú életét, valamint fegyveresen elkövetett rablásban is részt vett. Társai 15-20 évet kaphatnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életvédelmi osztályának vezetője, Gál Sándor ma jelentette be: lezárta a nyomozást a Deák téri kettős emberölés ügyében, és vádemelési javaslattal átadta a nyomozati anyagot az ügyészségnek.

Mint arról beszámoltunk, 2020. május 22-én hajnali fél négy tájban az V. kerületi Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság verekedett össze. A 18 éves Cs. Krisztián késsel többször vesén, szíven és tüdőn szúrt két fiút. Egyikük 16 éves, a másik 21 éves volt, mindketten a helyszínen életüket vesztették. 

Gál Sándor alezredes beszámolója szerint a nyomozók perceken belül elfogták a gyanúsítottakat. 

Cs. Krisztián ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés és felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, a 19 éves J. Dániel és ikertestvére, J. Marcell ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete és felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, az akkor 17 éves R. E. ellen csoportosan elkövetett rablás, az akkor 19 éves M. O. és a 17 éves K. B. ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Cs. Krisztián és a társaságában lévő ikrek a Deák téren különböző szórakozóhelyeken ittak, majd hajnal 3 óra körül felfigyeltek arra, hogy a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésénél egy öttagú társaság hangoskodik és lökdösődik. Cs. Krisztián „teljesen beindult”; azzal a felkiáltással, hogy „Mindjárt beugrok bokszolni!”, elővett egy kést és beszaladt a társaság tagjai közé. Kilenc centiméter pengehosszúságú késével a 16 éves Lászlót kétszer háton és kétszer mellkason szúrta, és amikor az összeesett, J. Marcell még hétszer fejbe rúgta a földön fekvő fiút. Cs. Krisztián a 21 éves Gergelyt kétszer oldalba és kétszer mellkason szúrta, illetve mellkason rúgta. A támadók ezután elfutottak. A két megkéselt fiút a kiérkező rendőrök megpróbálták újraéleszteni, ám sikertelenül.

Cs. Krisztiánt és az ikerpárt a gyilkosságok után 25 perccel a közelben elfogták.

A nyomozás során kiderült, a szurkálás előtt Cs. Krisztián és öt társa összeverekedett egy másik társasággal is, akiknek ellopták a hordozható hangfalát, illetve egyiküket combon szúrták.

Cs. Krisztián kábítószerrel visszaélés miatt büntetőeljárás alatt állt. Őrizetbe vétele után írásbeli beismerő vallomást tett, ám ezt később visszavonta. Az ikrek – J. Marcell szintén büntetőeljárás alatt állt – beismerő vallomást tettek – közölte Gál Sándor alezredes. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a verekedés idején mind a sértettek, mind a gyanúsítottak kábítószerek hatása alatt álltak.

Borítókép: Itt ölték meg a két fiatalt Budapest V. kerületében, a Deák Ferenc téren. Egy 16 és egy 21 éves fiatal az áldozat (Fotó: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.