Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban

Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök magyarországi látogatása magasabb szintre emeli a két ország közötti kapcsolatot. Hangsúlyozta, csak a legjobbat mondhatja el a Magyarországon lévő koreai cégekről, fantasztikus beruházásaik vannak itt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 03. 14:41
ORBÁN Viktor; MUN Dzse In
Orbán Viktor fogadta a dél-koreai elnököt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormányfő szerdán hivatalában fogadta Mun Dzse In dél-koreai elnököt, aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra. Orbán Viktor a találkozón örömét fejezte ki, hogy Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban. 

Szavai szerint 

csodálattal tölt el bennünket az, ahogy Dél-Korea ötvenmillió ember erejével a világ egyik vezető technológiai hatalmává vált. 

A miniszterelnök hangsúlyozta, csak a legjobbat mondhatja el a Magyarországon lévő koreai cégekről, fantasztikus beruházásaik vannak itt. 

Nagyon becsületes emberek, minden megállapodást betartanak, a határidők teljesülnek, nagyon szeretünk velük együttműködni – fűzte hozzá, megjegyezve: bízik abban, hogy a látogatás magasabb szintre emeli ezt a kapcsolatot. 

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A dél-koreai elnök rövid nyilatkozatában köszönetet mondott a Hableány sétahajó balesetével kapcsolatos magyar hozzáállásért, jelezve, hogy a magyar miniszterelnök minden szükséges erőforrást biztosított az eltűntek felkutatására. Mun Dzse In továbbá arra is kitért, hogy a két országnak sok területen vannak közös vonásai, és olyan innovatív területeken is együttműködik, mint az elektromos autók gyártása.

Borítókép: Orbán Viktor és Mun Dzse In (Fotó:Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.