időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

György István: Sikeresen indult az oltási akcióhét

Forrás: MTI
2021.11.22. 15:54 2021.11.30. 13:32
György István: Sikeresen indult az oltási akcióhét

Sikeresen indult az oltási akcióhét, délig az ország oltóhelyein 51 ezer koronavírus elleni oltást adtak be – nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn a közmédiának.

György István elmondta, a beadott oltásokból 42 ezer harmadik, mintegy hétezer első, a többi második oltás. Valamennyi oltóhelyen folyik a munka, az irányításban katonák és az adminisztrációs tevékenységekben kormánytisztviselők segítenek.

Ötféle oltóanyaggal oltanak, ezek mindegyike elérhető az oltóhelyeken – tette hozzá.

Az államtitkár megjegyezte, a hétfőn délig beadott mintegy hétezer első oltás az elmúlt másfél-két hónap napi teljesítményének a sokszorosa.

György István mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát. Közölte, arra kérték a kórházakat, hogy ha szükséges, a hosszú várakozási időt elkerülendő nyissanak új oltóhelyeket.

Az oltási akcióhét hétfőn kezdődött, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. Vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, időpontra bejelentkezni, regisztrálni.

Borítókép: György István (Fotó: MTI/Varga György)

Oltási akcióhét

A nyugodt karácsony azon múlik, hogy hányan veszik fel a harmadik oltást

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.