Ha Márki-Zay szerint Isten fia baloldali volt, akkor ő mégis miért jobboldali?

Jézus baloldali, mondta egy magát kereszténynek és jobboldalinak valló politikus. Da ha szerinte Isten fia baloldali volt, akkor ő mégis miért jobboldali? – teszi fel a kérdést az Axióma videója.

Forrás: Facebook/Axióma2021. 11. 04. 20:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oxfordi Egyetem politikatudományi szótára szerint egy igazi baloldali materialista, és támogatja a munkásosztály szerveződését. 

Ilyen volt Jézus?

– hangzik el a kérdés a videóban.

Az Axióma munkatársa szerint azt állítani, hogy Jézus egalitárius és a hierarchia ellensége volna, kissé komikus. Egyrészt azért, mert Jézus saját magát egy hierarchia csúcsán helyezi el, mint alfa és ómega, mint kezdet és vég. Ehhez hasonlóan az egyházban, a családokban és az államokban is van Istentől származó tekintély. Másrészt a kereszténység szerint nem minden egyenlőtlenség igazságtalan. 

Az Ószövetségben még törvény is rögzíti, hogy tilos csak azért kedvezni valakinek, mert hátrányos helyzetű. Bűnelkövetés esetén azonos büntetés sújtotta a koldust, a kereskedőt és a királyt. Ez aligha baloldali

 – emeli ki Bakos Marcell, az Axióma munkatársa.

A videó felhívja a figyelmet a második pontra, ami szerint Jézus materialista volt. A materializmus az az elmélet, miszerint az anyag az egyetlen valóság és minden jelenség végső magyarázata. Az állítás tehát nyilvánvalóan abszurd, hiszen egy materialista tagadja a természetfeletti létezését. Másrészt a materialisták szerint az ember egyediségét véletlenszerű folyamatok adják, így lényegében az ember nem más, mint egy továbbfejlődött majom. 

A Biblia ellenben kijelenti, hogy az embert a teremtője a saját képmására alkotta, ezért önmagában értékes, fontos és megismételhetetlen.

Végül a baloldaliak szerint Jézus azért alapította az egyházat, hogy felszámolja a szegénységet. Az biztos, hogy Jézus fontosnak tartotta a szegényekről való gondoskodást. Azonban az elesettek megsegítése és az adakozás elsődlegesen sosem állami, hanem egyéni kötelesség. Ez persze nem akadályozta meg a keresztényeket abban, hogy pont a krisztusi példa alapján először ők hozzanak létre szociális intézményeket Nyugaton. A kereszténység ugyanakkor jóval több puszta szeretetszolgálatnál. 

A baloldali felfogással szemben a rászorulókkal való törődés nem célja, hanem következménye az egyház küldetésének. A társadalom azáltal tud igazságosabbá válni, ha azt az evangelizáció hatására megtért emberek formálják 

– állítja az Axióma videója. 

Ahogy látjuk, Jézus csak annyira baloldali, mint Marx kapitalista.

De akkor ki is volt Jézus? 

Jézus maga az út, az igazság és az élet. Nem politikai mozgalmat szervezett, hanem az örök élet útját mutatta meg. Nem politikai aktivista, hanem Isten maga. Nem mindegy, hogy mit állítasz a nevében 

– zárja sorait Bakos Marcell, az Axióma munkatársa. 

A teljes videót itt tekintheti meg: 

Borítókép: részlet a videóból (Fotó: Facebook/Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.