KDNP: Meg kell próbálni feltartóztatni a keresztényellenes szellemi áramlatokat

A kormánypárti politikusok szerint gátat kell szabni a zöldideológiáknak, valamint a gender- és LMBTQ-ideológiáknak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 09. 12:10
LATORCAI János
Budapest, 2019. október 22. Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 22-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hosszú évtizedeket kellett várni arra, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely keresztény értékekre támaszkodva törekszik a nemzet jövőjét formálni. Az elmúlt tíz évben számtalan olyan döntés született az európai keresztény eszmény megvalósítása érdekében, amely felháborodást keltett a magát nyugat-európai szellemi elitnek tartó körökben – fogalmazott Latorcai János (KDNP) országgyűlési képviselő napirend előtti felszólalásában a Parlamentben kedden.

A kormánypárti politikus szerint emiatt hadat üzentek, de nem fegyverrel kopogtatnak, hanem a tudományos szocializmushoz hasonló újbaloldali, áltudományos eszmék erőszakos terjesztésével és a szellemi, kulturális hegemónia megszerzésével. 

A politikus megemlékezett arról, hogy huszonnégy évvel ezelőtt, fél évszázaddal mártírhalálát követően boldoggá avatták Apor Vilmos római katolikus püspököt. – A 20. századi magyar katolikus egyház egyik legkérlelhetetlenebb, a nácizmussal és a kommunizmussal is szembeforduló tagja vértanúságával magába sűrítette mindazt, amit egy igaz magyar cselekedhetett a század vészterhes éveiben – értékelt, majd hozzátette: Apor Vilmos életútjából erőt merítve megpróbálják feltartóztatni a keresztényellenes szellemi áramlatokat.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, a kommunizmus 100 millió áldozatot követelt a világban, tönkretett nemzeteket, egyházakat, közösségeket. 

– Nagyon fontos a mostani korban visszautasítani mindenfajta olyan neomarxista ideológiát, amely pusztítja az embereket; az is pusztítás, ha a lelkeket pusztítják, ha elszegényítik a nemzeteket – mondta. Ezen ideológiák közé sorolta „a méregzöld ideológiát”, amelyet Németországra sikerült ráerőltetni, valamint a gender- és az LMBTQ-ideológiát, amely szerinte elfogadhatatlan üzenetet erőltet rá a gyerekekre.

Borítókép: Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 22-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.