Kigyulladt a termálfürdő tetőszerkezete Tamásiban

A polgármester elmondta, hogy valószínűleg elektromos zárlat okozta a tüzet, amely belekapott a tetőszerkezetbe.

Forrás: teol.hu2021. 11. 01. 22:25
Tamsi, 2021. november 1. Tzoltk vgzik a tamsi termlfrd kigyulladt tetszerkezetnek oltsa utni utmunkkat 2021. november 1-jn. A frdvendgek elhagytk az pletet, a tzben senki nem srlt meg. MTI/Kiss Dniel Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kiss Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz keletkezett a termálfürdő tetőszerkezetén Tamásiban, a Hársfa utcában. A helyszínre a dombóvári és a siófoki hivatásos, valamint a tamási önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték az izzó részek oltását – közölte  a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja alapján a Tolna megyei hírportál, a TEOL.

Porga Ferencet, Tamási polgármesterét nem sokkal hétfő este fél hét előtt sikerült utolérni telefonon. 

Elmondta, hogy valószínűleg elektromos zárlat okozta a tüzet, amely belekapott a tetőszerkezetbe, a lambériába, a szigetelésbe. 

Hozzátette, nem biztos benne, de talán délután négy óra körül kezdett égni a fürdő. 

– A legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt. Nyitva volt a fürdő, a fürdővendégek időben el tudták hagyni az épületet. Reménykedünk, hogy sikerül megfékezni a tüzet. Azt követően pedig el kell gondolkodnunk azon, hogyan fogjuk helyreállítani a károkat – tette hozzá.

A képviselő-testület éppen a legutóbbi ülésén fogadta el – egyhangúlag – a fürdő üzemeltetéséről szóló beszámolót. A fürdő vezetője egyébként szeptemberben lemondott. Ezzel kapcsolatosan azt mondta Porga Ferenc polgármester, hogy az üzemeltető döntésének jogköre, hogy kit bíz meg a fürdő vezetésével, ebbe az önkormányzatnak nincs beleszólása. Vannak vitáink, de összességében elégedettek vagyunk – tette hozzá.

Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a TEOL.hu-nak elmondta, az oltáson hat település összesen mintegy negyven tűzoltója dolgozik. Hat gépjárműfecskendő és két magasból érkezett a helyszínre, de ott tartózkodnak a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is. 

Az épület fém tetőszerkezete alatt kőzetgyapot szigetelés található, az erősen füstölő kőzetgyapot az egyik emeleti helyiség felett kezdett el égni – mondta a szóvivő. Hozzátette, a tűzoltók vágószerszámok használatával felvágják a tetőszerkezet fém lemezeit, hogy elolthassák a lángokat.

Fotó: MTI/Kiss Dániel

Köves Péter tűzoltó főhadnagy, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, elmondta, hogy az első egységek hétfőn délután négy óra nyolc perckor kapták a riasztást. Tamásiból az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, Bonyhádról, Dombóvárról és Siófokról hivatásos egységek is részt vettek a beavatkozásban.

A Tamási Fürdő tetőszerkezet ötszáz négyzetmétere érintett a tűzesetben, a tető lambériája es szigetelése kapott lángra. Ahhoz hogy az izzó gócpontokat feltárják, a tűzoltó egységeknek a fémhéjazatot kell megbontaniuk.

– Már csak izzó gócpontok vannak, nem kérdés, hogy eloltjuk a tüzet – mondta nem sokkal este háromnegyed kilenc előtt.

– A tűzoltók emberfeletti munkát végeznek, köszönet érte – mondta este kilenc órakor Porga Ferenc polgármester.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: MTI/Kiss Dániel

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.