Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Márki-Zay Péter: A rezsiárak maximalizálása kommunista ötlet

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint is tarthatatlanul el fognak szabadulni a világpiaci árak, de nekik nem céljuk ezeket megállítani a határon — olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: MANDINER2021. 11. 08. 10:07
MÁRKI-ZAY Péter; VARGA Ildikó
Hdmezvsrhely, 2018. mjus 29. Mrki-Zay Pter (fggetlen) polgrmester s Varga Ildik jegyz a hdmezvsrhelyi kzgyls lsn 2018. mjus 29-n. MTI Fot: Kelemen Zoltn Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt hiszem, hogy Deutsch Tamás mondta azt, hogy megállította a Fidesz a határokon az energiaárak világpiaci emelkedését. Volt erre már példa, egyébként ezt csak kommunizmusban lehetséges elképzelni” 

– fogalmazott Márki-Zay Péter a hivatalos közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint a rezsiárak maximalizálása „kommunista ötlet”.

A politikus emlékeztetett: 

„amikor ezek a kommunista ötletek előjönnek, hogy 360 legyen a kenyér, vagy állítsuk meg... Emlékeznek, a hetvenes években, amikor volt egy világpiaci olajárrobbanás, hogy ez egy rendkívül komoly változást indított el a világpiacon és a világgazdaságban is. Akkor is egy ideig azt gondolták, hogy mi, itt, a kommunista blokk védve vagyunk a világpiaci hatásoktól, nem voltunk védve. Az egész rendszer összeomlott ebbe az olajárrobbanásba, és abba, hogy ezt meg akarták állítani a határon”– írja a Mandiner.

Márki-Zay Péter: 

nekünk nem az a célunk, hogy megállítsuk a határon a világpiaci árakat, nekünk az a célunk, hogy okosan és lopás nélkül oldjuk meg azokat a problémákat, amelyek Magyarország elé kerültek.

Mint mondta:

„Az elmúlt tíz évben ugyanis Orbán Viktor valóban csökkentette a lakossági energaiárakat, sőt, nem csak energia, ugye: víz, kéményseprés és egyéb rezsiköltségeknek is csökkentette az árát, átlagosan 20 százalékkal.”

Ugyanitt bár Márki-Zay elismerte: 

most valóban egy olyan időszak következik, amikor tarthatatlanul elszabadulnak ezek az árak a világpiacon

 Megjegyezte:

„hogyha mi biztosítjuk önöknek, mindenkinek, a leggazdagabbaknak is, a fideszes oligarcháknak a medencéjéhez, annak a fűtéséhez használt gáznak az árát és mesterségesen alacsonyan fogjuk tartani, hát akkor valószínűleg ezt önök fogják megfizetni”.

Márki-Zay Péter fent idézett kijelentéseit az alábbi videóban nézheti vissza (22 perc 17 másodperctől kezdődően):

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Márki-Zay Péter polgármester és Varga Ildikó jegyző a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.