Mától indul az oltási akcióhét

Több mint huszonhétezer új fertőzöttet igazoltak a hétvégén.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 11. 22. 9:28
null
Nyíregyháza, 2021. június 21. Második oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. június 21-én. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 6 024 568 fő, közülük 5 794 499 fő már a második oltását is megkapta, 1 834 000-en pedig már a harmadik oltást is felvették – közölte a Koronavírus.gov.hu a hétvégi, összesített adatok alapján. 

Mint írják, az elmúlt három napban összesen 27 209 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 025 697 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 172 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 847 992 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 144 533 főre emelkedett. 6451 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.  

Mától oltási akcióhét indult. November 22 és 28között 7 órától 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. 

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben a helyszínen regisztrálják őket. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot, az elkerülheti a várakozást. Az oltópontok elérhetősége és minden fontos információ az oltási akcióhétről elérhető a Koronavírus.gov.hu honlapon: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/minden-fontos-az-oltasi-akciohetrol

Borítókép: második oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák (MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.