Soltész Miklós: Több mint egymilliárd forinttal támogatta a kormány a dunakeszi katolikus iskola megújulását

A dunakeszi körzetben tizenhat oktatási fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 19. 17:40
SOLTSZ Mikls
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond a magyarországi németek elhurcolásának és elûzetésének Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány 1,15 milliárd forinttal támogatta a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola megújulását – közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken. Az iskola átadási ünnepségén elmondta: az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott.

Az államtitkár hozzátette: hála az egyház jó gazdálkodásának, a több mint kétmilliárd forintos beruházás megvalósulhatott. – Nekünk, keresztény embereknek fontos feladatunk a béketeremtés, amiben a katolikus iskolák fontos szerepet játszanak – hangsúlyozta.

Az iskola átadóján Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a magyar kormány ebben a választókerületben is komoly fejlesztéseket valósít meg: az elmúlt időszakban tizenhat oktatási fejlesztés valósult meg, és folyamatban van még hét.

Borítókép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.