Soproni Tamás hivatalosan nem adhatta össze Cseh Katalinékat

A terézvárosi polgármesternek nem lehetett felhatalmazása arra, hogy levezényelje a szertartást.

2021. 11. 06. 17:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiszivárgott képek szerint Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere adta össze Cseh Katalint és Berg Dánielt a II. kerületi Haris Parkban, ahol a ceremóniát tartották. 

A fotón látható, hogy az ifjú pár mögött ott áll Soproni, rajta van az anyakönyvvezetői szalag, mellettük pedig Iványi Gábor, a magyar evangéliumi testvérközösség alapítója áll. A házasságkötő ceremóniának érdekes formája, amikor a polgári és az egyházi ceremónia összemosódik, ez a gyakorlat leginkább az Egyesült Államokban hagyomány. Bár megjegyzendő, hogy mindkét momentumos politikus a tengerentúlon született, ezért nem feltétlenül a magyar szokásokat követik.

A törvény azt nem tiltja, hogy egy fogadott szertartásvezető adja áldását a frigyre, de ennek előfeltétele, hogy a házasulandó pár a ceremóniát megelőzően a területileg illetékes anyakönyvi hivatalban, egy engedéllyel rendelkező anyakönyvvezető előtt a házasságot hitelesítse. Sőt, a polgármesterek a saját kerületükben vagy városukban eskethetnek, de annak is kitétele, hogy a szertartáson részt kell vegyen egy területileg illetékes anyakönyvvezető. 

Cseh Katalinék esetében Soproni Tamásnak nem volt törvényes felhatalmazása arra, hogy hivatalosan összeadja a párt, így csak imitátorként vehetett részt a szertartáson. 

A Cseh–Berg házaspár ez esetben megtéveszthette a násznépet, ugyanis korábban már megtarthatták a hivatalos szertartást, a terézvárosi polgármester csak szerepet játszott a tízmilliókat kóstáló esküvőn. 

Mint megírtuk, a Bennfentes.net nyilvánosságra hozta a menyegzőn készült fotókat, amin exkluzív környezet, aranyszínben pompázó dekoráció és aranyozott ételek láthatóak. A jegyespárnak A nagy Gatsby című filmet idéző öltözékét drága külföldi szalonokból rendelték, és a gyémántberakásos eljegyzési gyűrű mellé bónuszként egy különleges kivitelezésű jegygyűrű is járt, amelynek ára a legszerényebb becslések szerint is millión felüli összeg volt. A portál szerint az esküvő összköltsége több tíz millióba is kerülhetett. Cseh Katalin a közösségi oldalán cáfolta a lapok által saccolt összeget, azt állítva, hogy csak töredékébe került a menyegző.

Borítókép: Cseh Katalin és Berg Dániel (Forrás: Bennfentes.net)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.