Súlyos károk érhetik Nagykanizsát a politikai gáncsoskodás miatt

A baloldali többségű frakció 2019 óta a sokadik olyan döntést hozta, amely komoly veszteséget okoz a városnak.

2021. 11. 09. 10:54
null
Két éven át zajlott az M1-es autópálya felújítása Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatosan hoz olyan döntéseket Nagykanizsán a többségben levő balliberális Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója, amelyek miatt a város anyagi vagy erkölcsi, esetleg minkét szempontból súlyos kárt szenved – erről beszélt lapunknak Nagykanizsa kormánypárti polgármestere. Balogh László annak kapcsán adott hangot felháborodásának, hogy a közgyűlés legutóbbi ülésén meglepő, gazdasági szempontból érthetetlen döntés született.

A balliberális többség elutasította ugyanis a városi plakáthelyeket mostanáig bérlő Publimont Kft. ajánlatát. Pedig a cég azt ajánlotta az önkormányzatnak, hogy az eddigi összeg több mint dupláját, évente 11 millió forintot fizet a városnak, továbbá 23 buszmegállót is felújított volna a társaság.

Az ÉVE-frakció nemet mondott erre, csak azért, mert szerintük a cég a Fideszhez köthető. Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott: magukat köpnék szemen, ha szerződnének egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céggel. Horváth Jácint az RTL Klubnak már más megközelítésbe helyezte az ügyet, és úgy nyilatkozott, hogy ők egyáltalán nem fértek hozzá a reklámhelyekhez, „ezért az is céljuk volt, hogy ez a helyzet rendeződjön."

Balogh László szerint azonban pontosan ez a mentalitás az, ami nem szolgálja a város érdekeit, hiszen évente lemondani 11 millió forintról és kéttucatnyi buszváró felújításáról nem vall józan észre.

Nagykanizsa első embere felhívta továbbá a figyelmet arra: a 2019-es önkormányzati választás óta nem ez az első eset, hogy az ÉVE-frakció a város számára káros döntéseket hoz. Emlékeztetett arra, hogy éppen a balliberális többség időhúzása miatt késnek az útfejlesztések a városban, nem létesül új ifjúsági központ, mint ahogy az ÉVE-frakció miatt nem lesz befutó helyszín Nagykanizsa a 105. Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen, noha az eseményről szóló közvetítést csaknem kétszáz országban több mint 800 millióan nézik a tévék előtt. A baloldal szerint magasak a költségek, amelyek nem biztos, hogy megérik a városnak.

– Persze a balliberálisok csak akkor hivatkoznak takarékossági szempontokra, ha nem fűzi őket érdek egy kezdeményezéshez, a juttatások, különféle jutalmakról és fizetésemelésekről van szó, akkor sokkal megengedőbbek. Ezek súlyos tízmilliókba kerülnek a városnak – emelte ki Balogh László.

Borítókép: Útfelújítás (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.