Vác baloldali vezetése is bojkottálja az Elk*rtukat

Hiába látták már több mint százezren az Elk*rtuk című filmet, a vidéki városban is akadályokat gördített a baloldali városvezetés a film vetítése elé – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 10. 9:29
null
Forrás: Facebook / Elk*rtuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a színháztermet a helyi Fidelitas ki szerette volna bérelni, ehhez azonban a város nem járult hozzá – írja a Váconline.

Az ügy előzménye, hogy a váci Fidelitas levélben jelezte a váci színház vezetésének, hogy az általános bérleti díjért kibérelnék a színházat, hogy ott levetítsék az őszödi beszéd kiszivárgását feldolgozó politikai krimit.

A megkeresést azért a színháznak küldték, mert a 34 ezres Vácon nincs mozi, viszont a legjobb vetítési lehetőség és hangtechnika a színházban található.

Korábban az épület moziként is működött, felújítására pedig egy közel 350 millió forintos kormányzati támogatásból került sor pár éve.

A terem bérbeadását a film vetítésére a baloldali vezetésű város színházi vezetése megtagadta.

A baloldali városvezetés megakadályozta a film vetítését. Fotó: vaconline.hu/2021/11/09/a-vaci-szinhazban-se-vetitheto-le-az-elkxrtuk/ 

Varga Katalin ügyvezető válaszában azt írta, hogy olyan szabályok vonatkoznak rájuk, hogy a Fidelitasnak „bérbeadásra nincs lehetőségünk”.

  • Varga Katalin már a baloldali városvezetés idején került botrányos körülmények között a színház élére.
  • Pályázatát a színházi szakmai bizottság alkalmatlannak találta, de ennek ellenére a baloldali városvezetés kinevezte igazgatónak.
  • Varga Katalin a Váconline-t az erről szóló beszámoló kapcsán be is perelte, de a pert jogerősen elvesztette.

Matkovich Ilona polgármester már korábban is kifejtette a városi tévében, hogy a városvezetés irányába tanúsított lojalitás mennyire fontos egy színházigazgató részéről – írja az Origó.

Úgy látszik, a lojalitás tényleg mindennél fontosabb, és azt meg is szolgálja Varga Katalin.

Vácon nem ez az első eset, amikor a „Szabad Városok Szövetségéhez” csatlakozott baloldali vezetés alatt felháborító tiltások történnek.

Matkovich Ilona hivatalba lépése utáni első polgármesteri utasítása az úgynevezett szájzárrendelet volt, ami a városi cégek alkalmazottainak megszólalásait és Facebook-posztjait cenzúrázta, és amit az ombudsman is jogsértőnek talált. Hamar kiadták az útját a színházból a város legnépszerűbb és leglátogatottabb rendszeres közéleti eseményének, a Váci polgári esteknek is.

Idén ősszel pedig – egy húszéves gyakorlatot megtörve – a Stop Gyurcsány! aláírásgyűjtés standját is kitessékelték a városi piacról, ahol évtizedek óta szabadon tevékenykedtek a pártok – írja az Origó.

A tapolcai mozi vezetője Navracsics Tibor kérdésére elismerte, hogy tartalmi okokból nem vetítik az Elk*rtukat.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: az Elk*rtuk című film borítója (Fotó: Facebook/Elk*rtuk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.