Belezavarodott Márki-Zay a Karácsony-féle népszavazási kérdésekbe

A sajtótájékoztató végén Simon András kénytelen volt saját főnökét helyreigazítani, aztán őt is kijavították.

2021. 12. 14. 15:00
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belezavarodott beszédébe Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje azon a sajtótájékoztatón, melyen többek közt a Karácsony Gergely-féle népszavazási kezdeményezésről tartott. Márki-Zayt saját kampánystábjának tagja, Simon András volt kénytelen helyreigazítani, akit ugyancsak ki kellett javítani.

– Két fontos kérdésben tudunk népszavazást kiíratni. Az egyik a „kínai kommunista migrációs egyetem” – mondta Márki-Zay Péter, aki a mögötte felsorakozott baloldali képviselők jelenlétében úgy fogalmazott: mind elkötelezettjei annak a két népszavazási kérdésnek, melyhez Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezésére, reményeik szerint már másnaptól, kinyomtatott íveken gyűjthetik a támogató aláírásokat.

– A másik népszavazási kérdés a Covid-járvány idején állásukat vesztő emberek támogatása. Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg az álláskeresőknek, amit 90 napra szeretnének emelni – közölte a baloldal jelöltje. 

A sajtótájékoztató végén Simon András kénytelen volt saját főnökét helyreigazítani azzal, hogy az álláskeresési járadék jelenleg nem 30, hanem 90 napra jár, és a céljuk, hogy ezt 180 napra emeljék. Ezek után Simon Andrást is kiigazította egy baloldali képviselő, mivel nem 180, hanem 270 napra hosszabbítanák meg a járadék folyósítását.

Borítókép: Márki-Zay Péter  Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.