Koronavírus: 7000 fölött a fertőzöttek száma, elhunyt 215 beteg

Közben továbbra is zajlik az oltási akció, amelynek eredményeként már 1 262 000-en szereztek védettséget.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 12. 09. 9:38
null
Koronavírus - Oltási akció - Kaposvár Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint csütörtökre újabb 7310 fertőzöttet igazoltak, valamint 215, többségében idős, krónikus beteg vesztette életét. A legfrissebb adatokkal együtt a beazonosított fertőzöttek száma 1 176 038-ra, az elhunytak száma pedig 36 263 főre emelkedett. A gyógyultak száma 955 248, az aktív fertőzöttek száma pedig 184 527 fő. Jelenleg 7119 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 579-en vannak lélegeztetőgépen. 

A kormányzati portál az oltási akció kapcsán kiemelte: november 22-e óta már 1 262 000-en kaptak védőoltást. Az oltakozók közül 1 030 000-en már a megerősítő harmadik, 147 ezeren pedig az első adag vakcinát igényelték. Az oltási akcióhetek eredményeivel együtt a beoltottak száma jelenleg 6 171 489 fő, közülük 5 878 951-en már a második, 2 864 506-on pedig már az emlékeztető oltást is felvették. A sikerre való tekintettel a kormány újabb egy héttel meghosszabbította az oltási akciót, így december 12-ig, reggel és este hét óra között akár időpontfoglalás nélkül is meg lehet jelenni az oltópontokon.

A központi portál továbbá jelezte, hogy szerdától megnyílt a Vakcinainfó.gov.hu regisztrációs honlap az 5–11 évesek oltásához. A tájékoztatás szerint a szülők a gyermek adataival és a regisztrációnál korábban még nem használt e-mail-címmel rögzíthetik a jelentkezést. A regisztráció csak csak abban az esetben érvényes, ha a gyermek már betöltötte az ötödik életévét, egy e-mail-címről pedig csak egy gyermeknek lehet igénylést rögzíteni – közölték. A Koronavírus.gov.hu  megerősítette, hogy a gyermekek oltásához szükséges első Pfizer-szállítmány jövő hét elején érkezik Magyarországra, és várhatóan 138 ezer adag vakcinát fog tartalmazni. Mivel azonban a további vakcinaszállítmány sorsa még bizonytalan, a beérkező oltóanyagoknak egyelőre csak a felét fogják felhasználni, a fennmaradó 69 ezer adagot pedig a második körös oltásokra tartalékolják, amely három héttel később lesz esedékes – részletezték. A tájékoztatás szerint a gyermekek immunizálása országosan december 15-én veszi kezdetét, a vakcinákat pedig a kórházi oltópontok mellett a házi gyermekorvosoknál és a vegyes praxisokban is igényelni lehet. 

Borítókép: oltópont a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.