Miért is lenne bárminek bármilyen következménye a baloldalon, ahol Gyurcsány Ferenc adja az ütemet?

A baloldali képviselőknek egyetlen szavuk sincs ahhoz, hogy Márki-Zay Péter magyarok millióit sértegeti

Bákonyi Ádám
2021. 12. 13. 14:11
DMTR Csaba
Budapest, 2021. november 8. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea napirend előtt arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a kormány körül egyre több bűncselekménygyanús ügy kerül napvilágra.  A Párbeszéd képviselője szerint idetartozik Kövér László titkosszolgálati vezetők előtt tartott beszéde, a Pegasus-, illetve a Völner-ügy. Utóbbival kapcsolatban a politikus Varga Judit igazságügyi miniszter lemondását követelte. – Orbán Viktor és a Fidesz bűnszervezetet működtet az ország házában. Ezért fognak önök áprilisban bukni – jelentette ki Szabó Tímea.  

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: a Pegasus-ügyben a belügyminiszter minden törvény szerinti tájékoztatást megadott, az ügyészség kérésére pedig felfüggesztik Völner Pál mentelmi jogát. Dömötör Csaba hangsúlyozta: mindez rávilágít arra, hogy a jobboldalon vannak következmények, míg a baloldalon nincsenek. (Kövér László házelnök ekkor kénytelen volt rendre inteni a közönségesen hangoskodó Szabó Tímeát). 

– A baloldalon akkor sincs következménye semminek, amikor a kispesti baloldali vezetők esetében korrupciós technikákra, droghasználatra és más alvilági jellegű cselekményekre derül fény, vagy amikor a Momentum EP-képviselője körüli céghálót súlyos szabálytalanságok lengik körbe, és már eljárás is folyamatban van – sorolta. 

Az államtitkár Bajnai Gordont idézve úgy folytatta: mindeközben a Városháza körül megjelentek a cápák, akik vinnék az ingatlanokat, jutalékos rendszert működtetnek és behálózzák a baloldali pártokat. 

– Miért is lenne bárminek bármilyen következménye a baloldalon, ahol Gyurcsány Ferenc adja az ütemet? – vetette fel Dömötör Csaba. 

Mint fogalmazott: nem tudja, hogy Szabó Tímeát honnan kérték meg, hogy állandóan kiabáljon, és hogy ő kiket is képvisel valójában, ugyanakkor ha a Párbeszéd képviselője valóban akar tenni valamit a közpénzek védelmében, akkor ugyanilyen aktivitással és stílusban tegye ezt meg Kispesten, a Városházán, vagy a Momentum esetében. 

Az államtitkár végül kitért arra: a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egyre többször beszél minősíthetetlen hangnemben az ország egyes társadalmi csoportjairól, többek között végtelen tájékozatlanságban élő, szerencsétlen, ostoba, sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak nevezve őket.

– A baloldali képviselőknek egyetlen szavuk sincs ahhoz, hogy Márki-Zay Péter magyarok millióit sértegeti. Ez azt jelenti, hogy egyetértenek vele. Higgyék el, ennek lesz következménye jövő tavasszal, viseljék el mindannyian – zárta sorait Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.