időjárás °C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Továbbra is százával özönlenek a migránsok hazánk határaihoz

Forrás: MTI, police.hu
2021.12.06. 07:18 2021.12.06. 08:24
Továbbra is százával özönlenek a migránsok hazánk határaihoz

Hatszázötvennégy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 216, szombaton 192, vasárnap 222 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 24 határsértőt, akik ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1713 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – november 22-től 28-ig – a feltartóztatottak száma 1463 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 35 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 23 gyanúsított ellen indult eljárás.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során többek között szír, jemeni, marokkói, pakisztáni, tunéziai, líbiai, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

  • Tegnap 3 esetben Bács-Kiskun, és 1 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 43 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.
  • Tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás

– olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Borítókép: török határsértők Bács-Kiskun megyében (Fotó: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.