időjárás 22°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Továbbra sem csökken a határainkat ostromló bevándorlók száma

Forrás: police.hu
2021.12.09. 07:25 2021.12.09. 08:25
Továbbra sem csökken a határainkat ostromló bevándorlók száma

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 8-án összesen 294 határsértőt tartóztattak fel és 142 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be róla a Police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 24 esetben összesen 142 határsértőt tartóztattak fel Gara, Tompa, Budzsák, Bácsbokod, Homorúd, Mátételke, Bátmonostor, Hetényegyháza, Kelebia, Nagybaracska, Katymár és Hercegszántó-Hóduna közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 135 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ásotthalom, Röszke, Szeged, Mórahalom, Kübekháza, Szeged-Gyálarét és Ruzsa közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében 14 határsértőt tartóztattak fel Tata közigazgatási területén.

Pest megyében 1 határsértőt tartóztattak fel az M0-s autóúton.

Somogy megyében 1 határsértőt tartóztattak fel Balatonszárszó közigazgatási területén.

Zala megyében 1 határsértőt tartóztattak fel Zalakomár közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, tunéziai, marokkói, líbiai, palesztin, török, jemeni és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben összesen 142 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben:  Bács-Kiskun megyében 9 esetben 137 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 1 esetben 5 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.