Várakozáson alul teljesít a baloldali népszavazási kampány

Jelentősen elmarad a várakozásoktól a baloldal népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtése. Karácsony Gergely korábban úgy fogalmazott, hogy még az idén összegyűjtik a szükséges 200 ezer aláírást. Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is lehetségesnek tartotta ezt. Kunhalmi Ágnes szerint ugyanakkor eddig 50-55 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük - olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HÍRADÓ.HU2021. 12. 29. 20:14
Márki-Zay Péter Forrás: Videa (Képernyőkép)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV kedd esti adásában számolt be a baloldal aláírásgyűjtésének állásáról. Mint ismert a kormány gyermekvédelmi népszavazása mellett a baloldali pártok is népszavazást kezdeményeztek, ők a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék kérdésében - olvasható a Híradó.hu cikkében.

Kunhalmi elmondása szerint eddig 50-55 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük. Az aláírásgyűjtési kampányért felelős Zaránd Péter (ő Márki-Zay Péter kampányfőnöke is) a Magyar Hangnak december 20-án azt mondta, a vártnál sokkal jobban halad az aláírásgyűjtés, és nemcsak Budapesten, hanem vidéken is.

Márki-Zay Péter sem fukarkodott ugyanis ő is az ATV-ben december elején azt nyilatkozta, hogy szerinte van esély még az idei évben összegyűjteni a 200 ezer aláírást.

Ám a Kunhalmi által kedden közölt szám meglehetősen elmarad az előzetes várakozástól, főleg annak fényében, hogy még Karácsony Gergely főpolgármester is azt hangsúlyozta, hogy az idei évben meglesz a szükséges 200 ezer aláírás:

Egy-két napon belül átvesszük az íveket, és még az idén összegyűjtünk 200 ezer aláírást, hogy véleményt mondhassunk a jövőnkről

– nyomatékosította még december 8-án közösségi oldalán Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy „ez egy kiváló lehetőség arra, hogy az ellenzék ismét ott legyen az utcákon, és közösen, akár az előválasztás idején megmutassa erejét”.

A népszavazási aláírásgyűjtés beindításakor azonban Márki-Zay Péternek még gondot okozott, hogy pontosan mit is kérdeznek az emberektől, ugyanis saját kommunikációs tanácsadója, és Kunhalmi Ágnes segítsége is kellett ahhoz, hogy el tudják mondani, hány napra is szeretnék felemelni az álláskeresési járadék folyósításának idejét.

„30 nap jár jelenleg az álláskeresőknek, ezt most, a covid idején állásukat vesztettek támogatására 90 napra szeretnénk emelni” – fogalmazott a baloldali politikus. Először Simon András próbálta meg pontosítani a baloldal miniszterelnök-jelöltjét: „Csak pontosítás, hogy természetesen most 90 nap az álláskeresési járuléknak az időtartama, és az egyesült ellenzéknek az a célja, hogy ezt 180 napra emeljék fel.”

Majd a háttérben álló Kunhalmi Ágnesnek kellett a pontosítást is pontosítani:

„270…így pontos…

Bocsánat, 9 hónap…

Tehát 3 hónapról 9 hónapra…igen…”

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Videa, Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.