Varga-Damm Andrea is elindul a jövő évi országgyűlési választáson

Az egykori jobbikos szerint a baloldal a kormányzóképességnek még a látszatát sem tudja felmutatni.

Hertelendy Gábor
2021. 12. 16. 13:04
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Reformerek is elindul a jövő évi országgyűlési választáson és vezetője, Varga-Damm Andrea is megméreti magát miniszterelnök-jelöltként

– jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az egykori jobbikos képviselő. Varga-Damm Andrea szerint a baloldal 

„az utóbbi időben bebizonyította, hogy a kormányzóképességének még a látszatát sem tudja felmutatni, nemhogy a kormányzóképességet”

még programjuk sincs.

– Az összellenzékben nincs valódi összefogás, az előválasztást arra használták fel, hogy egymásról elmondták, kik a korruptak és kik alkalmatlanok. A baloldal még a saját választását sem tudta megnyerni. 

Az előválasztás mindössze öt megyében és negyvenhét választókerületben mutatott kormányváltó hangulatot. Mindössze 24 választókerület van, ahol olyan lett az egyéni jelölt és olyan eredményt ért el, amely előrevetíti, hogy le tudja győzni a fideszes jelöltet

 – érvelt indulása mellett a Reformerek elnöke, aki a „Fidesz leváltása mellett az ellenzék leváltását” is célul tűzte ki. – Az összellenzéki politika a milliárdosok kampányává züllött, amely azt mutatja, hogy győzelem esetén a mostani támogatóknak majd az adófizetők pénzéből kell hálálkodni, azaz a nemzet csöbörből vödörbe kerül – fogalmazott a politikus.

Varga-Damm Andrea továbbá meghirdette az „Élni és élni hagyni” programot, amelyben szavai szerint többek között „kiváló, betegközpontú” egészségügyet, a devizahitelek „újraszámolását”, a digitális függés megállítását és az „ellopott magánnyugdíjak” visszaadását ígérte.

Borítókép: Varga-Damm Andrea (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.