Zsigó Róbert: A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk

2010-ben kötöttünk egy megállapodást a nyugdíjasokkal. Azt vállaltuk, hogy megőrizzük a nyugdíjuk vásárlóértékét. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy álljuk a szavunkat – mondta a Magyarország kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár.

Forrás: Facebook/kormanyzat2021. 12. 28. 8:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal 2010 előtt kisemmizte a nyugdíjasokat, elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, csökkentették a nyugdíjuk vásárlóértékét és az egekbe emelték a rezsi árát. 

Mi a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben sem hagytuk magukra az időseket. 2010 óta több mint 10 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke, az idős emberek emellett pedig részesültek a gazdaság jó teljesítményéből 

– emelte ki az államtitkár.

Idén novemberben minden eddiginél magasabb összegű, nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot fizettünk a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.

Két hét múlva pedig megkezdődik az 5 százalékkal megemelt nyugdíjak kézbesítése is. 

Februárban visszaadjuk a nyugdíjasoknak a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat, ezt sem csak ők, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is mekapják.

Mindannyiunk kötelessége megbecsülni az időseket, köszönjük nekik az elmúlt évtizedek munkáját! A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk

 – zárta sorait az államtitkár. 

Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: Facebook/Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.