időjárás 36°C Ulrik 2022. július 4.
logo

A szokottnál is több megyében kellett megküzdeniük a rendőröknek a migránsok áradatával

Forrás: Police.hu
2022.01.28. 07:10 2022.01.28. 08:01
A szokottnál is több megyében kellett megküzdeniük a rendőröknek a migránsok áradatával

A rendőrök január 27-én 269 határsértőt tartóztattak fel és 225 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – áll a Police.hu határrendészeti összesítőjében.

  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 5 esetben összesen 32 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Hóduna, Katymár és Kelebia közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 202 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Bordány, Ruzsa és Ásotthalom közigazgatási területén.
  • Budapesten 6 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.
  • Pest megyében Gyálnál 5 határsértőt tartóztattak fel.
  • Fejér megyében a rendőrök Nagyvenyim területén összesen 9 határsértőt tartóztattak fel.
  • Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tata és Mocsa területén 15 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, jemeni, marokkói, tunéziai, palesztin, pakisztáni, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 13 esetben Bács-Kiskun és 6 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 225 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, 4 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – számolt be a rendőrség hivatalos oldalán.

Borítókép: Illegális migránsok csoportja Csongrád-Csanád megyében (Fotó: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.