időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo

Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

Elek Nikoletta
2022.01.20. 16:26 2022.01.20. 19:26
Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a szerkesztőségünk birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra. Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lapunk birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

 A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel. A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

A tájékoztatás szerint az epizódok a választást megelőző időszak aktuális történéseihez és a napi eseményekhez kötődnek. 

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Borítókép: Szabad Európa/Szabadság Rádió egyik technikai helyisége, 1980 München (Fotó forrása: Fortepan)

SZER 70. A Közi Horváth József Népfőiskola, a Magyarságkutató Intézet és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum a Szabad Európa Rádió müncheni magyar adása elindulásának hetvenedik évfordulója alkalmából pályázatot hirdet Horváth János közgazdász, politikus, az Országgyűlés egykori korelnöke emlékére. A felhívás szerint „Csonka-Magyarország, az elszakított magyarság és az öt világrész magyarjai” közül bárki pályázat, aki már betöltötte a 18. életévét. A pályázók a következő témák közül választhatnak: 1956 – Magyarság és keresztényég ötvenhatban, Lengyel pápa a Vatikánban – II. János Pál pápa beiktatása, „Ruszkik, haza!” – Az utolsó szovjet katona is elhagyja Magyarországot. A pályázat fővédnöke Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A pályaművet és a jelentkezési lapot elektronikus úton 2022. február 28-ig az [email protected] címre kell beküldeni, az eredményhirdetésre pedig tavasszal kerül sor.

Magyarország Soros ellen

Ezek a Soros-szervezetek használják fegyverként a jogállamiságot világszerte

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.