Durva ellentétek mérgezik a balliberális frakció működését Érden

A jogi bizottság baloldali elnöke nem akart jogsértő, politikai döntést hozni, kizárnák a képviselőcsoportból

2022. 01. 15. 11:43
null
Forrás: Érdioldal.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos belső ellentétek feszítik a baloldali összefogást Érden. Az Érdmost.hu péntek este tette közzé a hírt, hogy a Szövetség Érdért tagjai kizárják a frakcióból Asztalos Éva önkormányzati képviselőt. A döntésről Lengyel Péter baloldali frakcióvezető adott ki közleményt az elmaradt pénteki rendkívüli közgyűlés kapcsán. E szerint Asztalos Éva ellehetetlenítette az érdi közgyűlés ülését, ahol meg akartak fosztani mandátumától egy fideszes önkormányzati képviselőt.

A frakcióvezető szerint Asztalos Éva azzal, hogy az illetékes bizottság elnökeként visszavonta az előterjesztést, szembement a Szövetség Érdért elnevezésű baloldali frakció céljaival.

A balliberális politikus kiemelte: rendkívüli frakcióülést hívott össze hétfőn 19 órára, ahol a képviselőcsoport „dönteni fog a fideszes Bács István oldalára állt Asztalos Éva kizárásáról”.

Asztalos Éva az Érdmost.hu Facebook-oldalán közölt cikkéhez tett hozzászólásában teljes egészében más megvilágításba helyezte a történteket. – A jogszabály az jogszabály. A jogi bizottság dolga pontosan az, hogy a jogszerűséget fenntartsa. Az előterjesztés arról szólt, hogy az összeférhetetlenség megállapításának törvényi feltételei nem állnak fenn. Ezt az előterjesztést visszavontam, mert a törvény alapján a bizottság ilyen tartalmú döntéséről a közgyűlésnek nem kell határoznia. A jogi és közbiztonsági bizottságnak a jogszabályok alapján kell eljárnia, és nem dolga politikai döntések meghozatala! A képviselői eskünk is ezt kívánja meg. A bizottság 5 igen és 1 nem szavazattal úgy döntött, hogy nem áll fenn az összeférhetetlenség! A bizottság álláspontja egyértelmű volt – hangsúlyozta a helyi közéletben hosszú évek óta tevékenykedő, meggyőződéses baloldali politikus.

Asztalos Éva sorsáról a Szövetség Érdért balliberális frakció hétfőn határoz.

Bár az is elképzelhető, hogy a döntés már régen megszületett, és lehet, hogy az Érdmost.hu cikkének eredeti, múlt időt használó, azóta törölt címe – „Kizárták Asztalos Évát a Szövetség Érdért frakcióból” – el is árulja a szavazás végeredményét.

Borítókép: Múlt időben írtak a hétfői ülés döntésértől (Fotó: Érdioldal.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.