időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo

Hallgat a baloldal Bangóné diplomaügyéről

Forrás: Mandiner
2022.01.23. 11:26 2022.01.23. 11:33
Hallgat a baloldal Bangóné diplomaügyéről

Bangóné csütörtök óta néma, a baloldali pártok pedig szombat óta nem mondják meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán – olvasható a Mandiner cikkében.

Parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdászdiplomája az MSZP-s Bangónénak. Bár az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdászvégzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban – írja a Mandiner.

A Mandiner Bangóné Borbély Ildikót, valamint az ellenzéki pártokat is megkereste az MSZP-s képviselő állítólagos közgazdászdiplomája kapcsán, azonban

a szocialista politikus csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en, a baloldali pártok pedig szombat óta nem mondják meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán.

A Mandiner az alábbi kérdésekkel fordultunk az ellenzéki pártokhoz:

  • A tavalyi előválasztáson is induló, MSZP-s parlamenti képviselő Bangóné Borbély Ildikó a rendelkezésre álló adatok szerint hamisan szerepeltette az előválasztási és parlamenti önéletrajzában, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskolán közgazdászdiplomát szerzett. Lesz-e ennek bármilyen következménye?
  • Összeegyeztethető-e az ilyen magatartás az előválasztás során tett feddhetetlenségi nyilatkozat és etikai kódex szellemiségével?
  • Az ügy ismeretében érdemesnek tartja-e Bangóné Borbély Ildikót arra, hogy szerepeljen az ellenzéki közös listán?
  • Ha más jelöltek esetében is felmerül, hogy téves vagy hamis adatokat adtak meg, annak lesz-e valamilyen jogi vagy politikai következménye?

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Bangóné Borbély Ildikó (Fotó: MTI/Koszticsák Richárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.