Illegális bevándorlók százait tartóztatták fel a határon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 26-án összesen 208 határsértőt tartóztattak fel és 327 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

Forrás: POLICE.HU2022. 01. 27. 7:12
null
Mórahalom, 2016. február 22. Magyar rendõrök figyelik a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértõt fogtak el a rendõrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 88 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kelebia, Bácsalmás, Bácsbokod, Kunbaja, Csikéria, Budzsák és Katymár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 120 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Mórahalom, Röszke és Domaszék közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, török, marokkói, iraki, pakisztáni, palesztin és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 15 esetben Bács-Kiskun megyében a rendőrök összesen 163 főt, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben 164 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt is két esetben két fő ellen  indult büntetőeljárás.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: magyar rendőrök figyelik a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.