Itt a Jobbik régiós igazgatójának antiszemita botránya

A Jobbik Somogy megyei régiós igazgatója, Kesztyüs Attila az utóbbi idők legdurvább zsidóellenes szövegét tette közzé – írja a Drót.info.

Forrás: DROT.INFO2022. 01. 12. 8:53
POTOCSKÁNÉ KÕRÖSI Anita; SZABÓ Gábor; GYÖNGYÖSI Márton; DUDÁS Róbert; LUKÁCS László György; ANDER Balázs; Z. KÁRPÁT Dániel; SZILÁGYI György; JAKAB Péter
Budapest, 2020. január 25. Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (k) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Mellette balról jobbra Ander Balázs és Szilágyi György alelnökök, Szabó Gábor választmányi elnök, Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kőrösi Anita alelnökök, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, valamint Lukács László és Dudás Róbert alelnökök. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbikban megtűrtük ezeket az (antiszemita) elhajlásokat korábban. Most meg már nem

– jelentette ki Jakab Péter a Válasz Online-nak 2020 márciusában. 

Ezzel a mondatával Jakab a párt frissen megválasztott elnökeként határozottan azt az érzületi keretet kívánta megteremteni, mintha a Jobbik végérvényesen megszabadult volt a „náci romantikára” vágyó politikusaitól.

Talán még Jakab Péternél is továbbment a szintén jobbikos Steinmetz Ádám, amikor Márki-Zay Péterrel közösen tartott marcali fórumán így fogalmazott tavaly decemberben:

És pontosan az uszító gyűlöletbeszédet a közéletből egyszerűen ki kell gyomlálni. És ebben én szeretnék személyes jó példával előállni.

Jakab Péter és Steinmetz Ádám – a szavak szintjén – egyértelművé tették tehát, hogy sem a Jobbikban, sem pedig a hazai közéletben nem tűrik meg az antiszemita „elhajlásokat” és „az uszító gyűlöletbeszédet”.

A Drót.info cikke szerint Kesztyüs 2012. május 12-én tette nyilvánossá közösségi oldalán A fényes gomb című szöveget (a poszt mindmáig elérhető Steinmetz kampányfőnökének Facebook-oldalán). 

Az írás az utóbbi idők egyik valóban legvisszataszítóbb zsidóellenes összeesküvés-elmélete, amely – a vérvádat leszámítva – felvonultatja az összes antiszemita toposzt.

A szöveg alaptétele szerint a „dögkeselyűvé” változó, „jellemtelen” és „pénzt szimatoló” zsidó üzletemberek titokban Magyarország ellopására szövetkeznek. Mivel az Egyesült Államok közel-keleti érdeklődése alábbhagyott, ezért „Izraelnek vége”, a zsidók pedig az új „cél-országot” hazánkban találják meg – írja a Drót.info.

A zsidó térfoglalás után a magyarságot „rabszolga” sorba taszítják majd, ráadásul az írás valahogyan azt is kimatekozza, hogy túl sokan vagyunk, és „elég lenne 3 millió (magyar) is. Rabszolgának.”

És ez nem a náci propagandát üzemi hőfokon terjesztő Harmadik Birodalom feledésre ítélt múltja, hanem a Jobbik jelene. 

Kesztyüs Attila ugyanis jelenleg és ebben a pillanatban is a párt régiós igazgatója. 

Fotó: Drót.info

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (k) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.