Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Itt a Jobbik régiós igazgatójának antiszemita botránya

Forrás: DROT.INFO
2022.01.12. 08:53 2022.01.12. 14:40
Itt a Jobbik régiós igazgatójának antiszemita botránya

A Jobbik Somogy megyei régiós igazgatója, Kesztyüs Attila az utóbbi idők legdurvább zsidóellenes szövegét tette közzé – írja a Drót.info.

A Jobbikban megtűrtük ezeket az (antiszemita) elhajlásokat korábban. Most meg már nem

– jelentette ki Jakab Péter a Válasz Online-nak 2020 márciusában. 

Ezzel a mondatával Jakab a párt frissen megválasztott elnökeként határozottan azt az érzületi keretet kívánta megteremteni, mintha a Jobbik végérvényesen megszabadult volt a „náci romantikára” vágyó politikusaitól.

Talán még Jakab Péternél is továbbment a szintén jobbikos Steinmetz Ádám, amikor Márki-Zay Péterrel közösen tartott marcali fórumán így fogalmazott tavaly decemberben:

És pontosan az uszító gyűlöletbeszédet a közéletből egyszerűen ki kell gyomlálni. És ebben én szeretnék személyes jó példával előállni.

Jakab Péter és Steinmetz Ádám – a szavak szintjén – egyértelművé tették tehát, hogy sem a Jobbikban, sem pedig a hazai közéletben nem tűrik meg az antiszemita „elhajlásokat” és „az uszító gyűlöletbeszédet”.

A Drót.info cikke szerint Kesztyüs 2012. május 12-én tette nyilvánossá közösségi oldalán A fényes gomb című szöveget (a poszt mindmáig elérhető Steinmetz kampányfőnökének Facebook-oldalán). 

Az írás az utóbbi idők egyik valóban legvisszataszítóbb zsidóellenes összeesküvés-elmélete, amely – a vérvádat leszámítva – felvonultatja az összes antiszemita toposzt.

A szöveg alaptétele szerint a „dögkeselyűvé” változó, „jellemtelen” és „pénzt szimatoló” zsidó üzletemberek titokban Magyarország ellopására szövetkeznek. Mivel az Egyesült Államok közel-keleti érdeklődése alábbhagyott, ezért „Izraelnek vége”, a zsidók pedig az új „cél-országot” hazánkban találják meg – írja a Drót.info.

A zsidó térfoglalás után a magyarságot „rabszolga” sorba taszítják majd, ráadásul az írás valahogyan azt is kimatekozza, hogy túl sokan vagyunk, és „elég lenne 3 millió (magyar) is. Rabszolgának.”

És ez nem a náci propagandát üzemi hőfokon terjesztő Harmadik Birodalom feledésre ítélt múltja, hanem a Jobbik jelene. 

Kesztyüs Attila ugyanis jelenleg és ebben a pillanatban is a párt régiós igazgatója. 

Fotó: Drót.info

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (k) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.