„Ne használja a zsidóságot alantas politikai céljaihoz”

Szabó György, a Mazsök elnöke Márki-Zay Péter antiszemita megnyilvánulásaira reagált lapunknak.

2022. 01. 11. 15:48
null
20211008 Budapest Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyre hajmeresztőbbek a zsidóságra történő hivatkozásai Márki-Zay Péternek 

– fogalmazott lapunknak Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) elnöke.

– Nagy érdeklődéssel figyelem a már ismétlődő vasárnaponkénti stand up comedy előadásait, amelyek méltán szórakoztatják valamely lepusztult kocsma közepesen erős alkoholos állapotban lévő közönségét – tette hozzá.

– Már vizionálom jövő vasárnapi bejelentését, amely az e heti megnyilatkozásának folytatásaként a Terror Háza bezárásáról és az eredeti funkció visszaállításról szólna. Hiszen a fideszes zsidók számbavétele nyilván önnek nem elég. Mindenesetre szólok, ne felejtsen el kihagyni a felsorolásból, se mint fideszest, se mint zsidót 

– rögzítette.

– Amikor Finkelstein urat említette mint antiszemita zsidót, vajon eszébe jutott-e legfőbb szövetségeseinek egyike, a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője? – tette fel a kérdést Szabó, aki szerint  Márki-Zaynak először a saját háza táján kellene rendet raknia.

Megjegyezte: hasonlóan elfogadhatatlan, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje a legnagyobb kormánypárt zsidó származású képviselőit ország-világ előtt kívánja listázni. Ez a tempó ismert a múlt század harmincas-negyvenes éveiből, az ilyen hangnak nincs helye a magyar közéletben.

– Hiszen nincsenek rosszabbak, mint az öngyűlölők. Bár ezt ön is jól tudja, hiszen nem lehet könnyű egy olyan koalíció miniszterelnök-jelöltjének lenni, amely a magyar nemzeti öngyűlöletet a legmagasabb szintre, szinte társadalmi normává emelte a politikai paletta baloldalán 

– hívta fel a figyelmet Szabó.

– Mindezzel együtt úgy gondolom, hogy előremutató lenne a választási kampányt nem felelőtlen kijelentésekkel megtölteni. Kérem, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében. Hiszen mint ahogy ebből a levélből is kitűnik, a zsidó társadalom színes, akár politikai, akár bármely más tekintetben – hangsúlyozta a Mazsök elnöke.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.