Trócsányi Lászlót jelölik a Károli egyetem rektorának

A döntést az egyetem szenátusa jelentette be, egyetértésben a Magyarországi Református Egyház zsinata és annak lelkészi elnöke, Balog Zoltán püspök javaslatával.

Magyar Nemzet
2022. 01. 06. 9:42
Fotó: Érczi László / Károli Gáspárt Református Egyetem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trócsányi Lászlót javasolja a Károli egyetem rektorának a Magyarországi Református Egyház vezetése

– adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Magyar Református Egyház. Mint írták, Trócsányi László egyetemi tanár, európai parlamenti képviselő rektori kinevezését kezdeményezik a Károli Gáspár Református Egyetem élére a köztársasági elnöknél. Jelezték, hogy a javaslatot az egyetem szenátusa jelentette be, egyetértésben a Magyarországi Református Egyház zsinata és annak lelkészi elnöke, Balog Zoltán püspök javaslatával. 

Balog Zoltán korábbi miniszter közösségi oldalán is köszöntötte egykori kollégáját. Trócsányi László 2014-től öt éven keresztül volt Magyarország igazságügyi minisztere, majd a Fidesz listavezetőjeként az Európai Parlament képviselőjeként folytatta a politizálást. 

Borítókép: Trócsányi László (Fotó: Érczi László/Károli Gáspárt Református Egyetem)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.