A baloldal leválthatja a jogi bizottság elnökét Érden

Ha célt érnek, aligha kérdéses, mi lesz a Csőzik László polgármester ellen indított eljárás sorsa.

2022. 02. 09. 21:25
Csőzik László
Érd, 2020. október 27. Csőzik László (LMP-Jobbik-DK-MSZP-CÉL-Momentum-Mindenki Magyarországa-Párbeszéd-Magyar Liberális Párt) polgármester beszédet mond az Érd-alsó vasútállomáson nyílt kormányablak átadási ünnepségén 2020. október 27-én. Ez a kormányablak országosan a tizenkettedik, amely állomásépületben működik. MTI/Vasvári Tamás Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök 12 órára rendkívüli közgyűlés összehívását rendelte el Csőzik László, Érd polgármestere, a napirendi pontok között szerepel az önkormányzat jogi bizottsága három tagjának a leváltása és helyükre új tagok választása

– erről adott hírt az Érdihírek.hu. A hírportál azt írta, hogy a baloldali többség ez alapján elmozdítaná tisztségéből a bizottság elnökét, a jogi végzettségű Asztalos Évát, helyére a Momentum önkormányzati képviselőjét, az informatikus Gál Alexet szavazhatják meg. A javaslat előterjesztője maga a polgármester.

Az Érdihírek.hu szerint egyértelmű, hogy a személycserékkel Csőzik László a felelősségre vonást igyekszik megúszni, amiért hónapokon keresztül illegális jövedelemre tett szert egy egyesület felügyelőbizottsági tagjaként.

– Csőzik a botrány kirobbanása óta nem volt hajlandó nyilatkozni ebben az ügyben, amely a törvény szerint a polgármesteri tisztségébe kerülhet, miután a jogi bizottság előtt beismerte a törvénysértést, és a testület többségi szavazással ennek alapján megindította ellene a méltatlansági eljárást. Csőzik most minden bizonnyal abban reménykedik, hogy ezzel a politikai leszámolással olyan embert ültethet Asztalos Éva helyébe, akinek Csőzik és a felesége, Bősz Anett DK-s országgyűlési képviselőjelölt pártpolitikai szempontjai előrébb valóak – tették hozzá.

A hírportál kitért arra is, hogy mindazonáltal forrnak az indulatok az érdi baloldal berkeiben.

Információik szerint a jogi bizottság legutóbbi ülésén az egyik meghívott baloldali politikus lekezelő és homofób megjegyzéseket tett a bizottság egyik, ugyancsak baloldali tagjára.

Borítókép: Csőzik László (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.