A magyar miniszterelnök példáját követve sorra érkeznek Moszkvába az európai vezetők

„Orbán Viktor moszkvai útja nemcsak európai, de világviszonylatban is kiemelt fontosságú volt az ukrán helyzet élesedése, a nemzetközi média Oroszországra gyakorolt nyomása és az egész világ békéje szempontjából” – fogalmazott Horváth József Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója és Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol szó esett a magyar miniszterelnök és Putyin orosz elnök moszkvai találkozójáról, az áprilisi választásokat fenyegető külföldi beavatkozásról, valamint arról, hogyan igyekeznek a haladók extra jogokkal felruházni a transzneműeket nyugaton.

Forrás: Karc FM2022. 02. 09. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unióval és a NATO-val történő egyeztetést követően Moszkvába utazott tárgyalni Orbán Viktor azzal a céllal, hogy megtegye az első békítő lépést Nyugat és Kelet között. Koskovics Zoltán elmondta, hogy

a moszkvai találkozón nemcsak a geopolitikai feszültségek kerültek szóba, hanem a magyar–orosz kétoldalú viszony egyéb kérdései is: a magyar miniszterelnök többek közt elérte, hogy a hosszú távú gázszerződés mértékét egymilliárd köbméter gázzal megemeljék.

Az európai energiaválságra reflektálva Horváth József úgy fogalmazott, „Nyugat-Európa kollektív öngyilkosságot készül elkövetni. Azzal, hogy leállítják az atomerőműveket és akadályozzák a gázellátást is, nem csupán súlyos energiaválságot okoznak, de a stratégiai fontosságú gyárak, így akár teljes iparágak leállását is elérhetik”.

Európa láthatóan ideológiai alapú gazdaságpolitikát folytat – amiről Marx óta tudjuk, hogy nem működik, az unió mégis bolsevik-elánnal, mindenféle biztosíték nélkül kívánja ráerőltetni a tagországokra a zöldítést

– tette hozzá Koskovics Zoltán.

Az áprilisi országgyűlési választásokkal kapcsolatban Koskovics Zoltán elmondta „szinte általános jellemzője az európai politikának, hogy történnek külső beavatkozások a nemzetállamok választásaiba. Az Európai Unió már most hatalomtechnikai eszközként tartja vissza a Magyarországnak járó pénzeket a választásokig, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra”. Horváth József hozzátette:

ezek a beavatkozások mindig és kizárólag ott történnek meg, ahol nemzeti érzelmű, keresztény alapokon álló kormányok vannak hatalmon.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a választás tisztaságának felügyeletére érkező EBESZ-misszió „egyfajta hangulatot kíván előidézni a választások előtt, azt az érzést keltve az emberekben, hogy Magyarország szégyenpadra ültethető”.

Az Alapjogokért Központ Bolond Lyukból rovata egy olyan transznemű nő esetéről számolt be, aki fojtogatott egy 10 éves kislányt, majd letolta a nadrágját. Los Angeles kerületi ügyésze azonban azzal érvelt az enyhébb büntetése mellett, hogy transzneműként bántalmazás érhetné a börtönben. Koskovics Zoltán szerint az eset jól tükrözi, hogyan igyekeznek Amerikában extra jogokkal és engedményekkel felruházni a transzneműeket.

A mai posztmodern korban új játékszabályok alakulnak ki, melyek közül az egyik, az újfajta alá-fölérendeltségi viszony a különböző identitáscsoportok között. Ez egy veszélyes, káros, elítélendő és rasszista, emberellenes tendencia

– fogalmazott az elemző. Horváth József úgy gondolja, „az Egyesült Államokban a gendertémát illetően egy nagyon erős médianyomás is megjelent, melynek célja, hogy normalizálják az abnormalitást”.

A február 8-i adást itt hallgathatja meg:

Borítókép: Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin moszkvai sajtótájékoztatója (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.