Csaknem harminc tonna élelmiszer indul Kárpátaljára

Az adományokat a beregszászi és ungvári központtal osztják ki az otthonukat elhagyni kényszerült családoknak.

2022. 02. 26. 8:20
null
2022.02.25. Beregsurány Beregsurányi határátkelő, kárpátaljai menekültek érkezen a magyar -ukrán határon az Ukrajnában kitört háború elől menekülve Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétkamionnyi tartósélelmiszer-adományt indít útnak Budapestről Kárpátaljára az Ökumenikus Segélyszervezet

– erről tájékoztatott a karitatív szervezet. Kiemelték: a több mint 28 tonna súlyú segélyszállítmány értéke 13,7 millió forint, és többek között konzervet, lisztet, cukrot, olajat, rizst, tésztát, kekszet, tartós tejet, teát valamint higiénés szereket tartalmaz. Az adományokat a beregszászi és ungvári központtal osztják ki a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerült családoknak. A segélyáru egyik részét a 1353-as adományvonalon, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon felajánlott pénzadományokból szerezte be az Ökumenikus Segélyszervezet, a másik részét a Tesco ajánlotta fel.

A segélyszállítmányt ma kora délután indítják útnak, az eseményen jelen lesz Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Pálinkás Zsolt, a Tesco vezérigazgatója és Barna Zsolt, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet közölte: él a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázásával hívásonként bárki 250 forinttal támogathatja a bajbajutottakat. A segélyszervezet pénzadományokat is fogad a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon is.

Borítókép: Vannak, akik menekülnek, de még sokan maradnak Kárpátalján (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.